DEČACI NE ZNAJU DA SU IM RODITELJI MRTVI: Potresna ispovest roditelja poginulih Nebojše i Željke

0
9571

Tuga u porodičnoj kući Milosavljević u Laćarku, nadomak Sremske Mitrovice, gde se ova porodica skućila 2004. godine, nakon dolaska iz Podujeva.

-Naši unuci ne znaju da su zauvek izgubili oca i majku, oni misle da su im roditelji u komi i da će ponovo biti srećna porodica kada izađu iz bolnice.

Na sreću, deca su dobro, oporavljaju se od zadobijenih povreda, obojica su smeštena na Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu i malopre smo zvali bolnicu da pitamo kako su – ovako počinju razgovor,  Živorad i Biljana, koji su u danu u saobraćajnoj nesreći izgubili sina Nebojšu (46) i snaju Željku (39), dok su njihovi unuci, dva dečaka, jedan od 11 i drugi od osam godina, zadobili povrede.

Foto: Facebook

Umesto da baba i deda slušaju o lepim utiscima unuka sa odmora u Banji Koviljači, u nedelju su primali izjave saučešća.

– Oni su otišli još prošle subote tamo na odmor, na sedam dana. Mi smo ih željno iščekivali taj dan, jer smo znali da se vraćaju. Ali ovako nešto niko nije mogao da nasluti – govori Nebojšin otac dok gleda u snajinu i sinovu sliku na stolu ispred koje gori sveća. Kako kaže starac, o nesreći ih niko zvanično nije obavestio, ali ni javio da su nastradali na pružnom prelazu u Zminjaku, kod Šapca.

Mislio je da će proći

– Kako su neki od očevidaca rekli, moj sin je počeo da prelazi pružni prelaz i kada je ugledao voz, valjda je pomislio da neće stići pa je krenuo kolima unazad. U tom trenutku pomislio je na decu, da ih sačuva – govori neutešni otac koji je ogorčen što je za ovu nesreću saznao iz medija.

Nebojšina rođena sestra Nataša (45), koja živi sa njima, stalno se raspituje za zdravlje dečaka, kaže da stariji bratanac ima posekotine, dok mlađi ima nagnječenje kuka i rasekotinu na nozi. Čim je čuo ružne vesti odmah je stigao iz Kuršumlije Nebojšin najmlađi rođeni brat Slaviša, koji je tokom dana pomagao roditeljima oko sahrane.

Za Nebojšu i Željku prijatelji, poznanici, komšije imaju samo reči hvale, kao i za celu porodicu Milosavljević. Nebojša je radio u jednoj građevinskoj firmi, dok je Željka bila zaposlena u jednoj fabrici stočne hrane.

Bračni par Milosavljević biće sahranjen u ponedeljak, u 13 časova, na seoskom groblju u Laćarku.

(S. Kostić)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here