Sremskomitrovački portal

Detalji ubistva ZBOG TARTUFA! Tukli ih AŠOVIMA BEZ MILOSTI, osumnjičeni Dejan želeo da ih ZAPLAŠI?!

Dejan E. (38) iz sela Jarak kod Sremske Mitrovice, koji se sumnjiči da je zbog svađe oko tartufa iz pištolja ubio braću Predraga (43) i Stanislava (37) Jeličića iz Futoga, prilikom hapšenja je rekao da je pucao u samoodbrani. Osumnjičeni je, kako nezvanično saznajemo, ispričao da nije hteo da ubije Jeličiće nego da ih zaplaši, jer su oni ašovima bez milosti tukli njega i njegovog brata Nebojšu E. (36).

Dejan i Nebojša su se u nedelju oko 8.30 sati prilikom sakupljanja tartufa u šumi sukobili sa braćom Predragom i Stanislavom Jeličićem.

Tuča zbog pečuraka

– U jednom trenutku oni su se sreli u šumi, koja je u vlasništvu Jeličića, i odmah je došlo do međusobnog psovanja. Ubrzo zatim došlo je do tuče, a Predrag i Stanislav su ašovima izudarali Nebojšu i Dejana. Tada je Dejan izvadio pištolj i počeo da puca. Tom prilikom Predrag je pogođen u grudi, a Stanislav u stomak i u grudi. Od zadobijenih povreda braća su preminula na mestu zločina – naveo je naš izvor iz istrage.

Nebojša E. je posle pucnjave pozvao policiju i prijavio šta se dogodilo.

– Nakon dolaska policije i hitne pomoći Dejan i Nebojša su prevezeni u bolnicu, gde im je pružena pomoć zbog povreda koje su zadobili prilikom tuče sa Jeličićima. Oni će biti saslušani u Višem tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, a za sada se obojici braće na teret stavlja teško ubistvo – rekao je naš sagovornik.

Reporterima Informera juče je komšija nastradale braće Jeličić ispričao da su se oni godinama bavili pronalaženjem tartufa i njihovom prodajom.

Uzgajali pse

– Užasno je da tako budu ubijeni zbog pečuraka. Koliko znam, nisu bili problematični, imali su zajedno odgajivačnicu pasa koji su specijalizovani za otkrivanje tartufa. Lepo su živeli od prodaje pasa i pečuraka – rekao je komšija.

Ispred porodičnog doma Predraga i Stanislava juče je bio parkiran veliki broj automobila rodbine, prijatelja i poznanika, koji su došli da izjave saučešće njihovim porodicama. 

Sukob trajao godinama

Poznanici braće Dejana E. i Nebojše E. kažu da znaju da su oni sa braćom Jeličić bili u sukobu nekoliko godina.

– Predrag i Stanislav su iz Futoga često dolazili u Jarak i svi su ih poznavali. Prva svađa Dejana i Nebojše sa Jeličićima dogodila se pre pet godina. Tada nije bilo tuče, već samo psovki i pretnji. Međutim, netrpeljivost je rasla i eto kako se sve završilo. Ipak, moram da kažem da su Jeličići često pravili incidente i terali ljude iz šume, i to na veoma grub način – priča jedan meštanin Jarka.

informer.rs

Exit mobile version