Doktor Martinović: „Skinuli su mi papir, ali ja ću ga ponovo zalepiti“

4
4545

Doktor Martinović je za Kurir rekao da će isto obaveštenje ponovo zalepiti na vrata svoje ordinacije

Obaveštenje doktora Dragana Martinovića iz oftamološke klinike Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici, u kojem se obraća pacijentima da na ukoliko dolaze na oftalmološki pregled moraju da imaju potvrdu o tome da su primili vakcinu i revakcinu protiv koronavirusa, PCR test ne stariji od 48 sati ili brzi antigenski test, uklonjen je sa vrata te ordinacije.

Kako su za RTS iz klinike naveli, prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave može da daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti.

  • Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu – navodi se u odgovoru RTS-u.

Ovim povodom pozvali smo doktora Martinovića, i obavestili ga da će biti opomenut, na šta je on rekao da će svoju odluku ponovo nalepiti na vrata ordinacije čim dođe na posao.

  • Već su mi skidali papir u utorak, bez reči, pa sam ga ja opet vratio u sredu. Ponovo ću to uraditi čim dođem na posao, u skladu sa svojim ovlašćnjima. Mogu reći samo da se pridržavam medicine, i da se kazne ne bojim, obzirom da u toj bolnici radim već 35 godina, i da sam od Očnog odeljenja napravio najmodernije odeljenje u Srbije, a da sam mnoge aparate dobijao na osnovu svog imena – rekao je Martinović za Kurir, i rekao da se ni otkaza ne boji.

4 COMMENTS

  1. Ne daj se Martine. Čovek bez principa i uverenja nije čovek. Ako te SNS uprava bolnice kazni, to je njihova sramota, njihovo kršenje Hopokratove zakletve, njihov kukavičluk da te podrže. Veruj mi, potajno isto misle što i ti, ali nemaju petlju da to urade. Neka ti daju i otkaz, Mitrovica će izgubiti vrhunskog lekara, a druge klinike ćete oberučke primiti. Na gubitku će biti pacijenti ovog grda. A SNS direktoru bih poručila da se pogleda u ogledalo i zapita šta je on, lekar ili političar, da li mu je važnije dravlje naroda ili rejting vrhovnog vođe, koji mirno gleda kako broj zaraženih progresivno raste i ne preduima ništa.

  2. I ja napisala komentar, pa ga nisu objavili, jer sam kritikovala SNS upravu bolnice, pitala ih za Hipokrata, za to kako se vide u ogledalu, kao lekari ili političari kada daju sebi za pravo da te opominju za krajnje racionanala i promišljen potet, potez za svaku pohvalu. Jbg, uvek te neko cenzuriše.

  3. Dobar vic ovo da se ne boji otkaza…pa ne bi ni ja da radim sa strane dva-tri posla…aperacija je u Zemunu iljadu evra

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here