Estradni umetnici traže pomoć države

2
1720

Samostalni sindikat estradnih umetnika i izvođača Srbije zatražio je od Ministarstva finansija da u drugim paketom mera budu obuhvaćeni i samostalni estradni umetnici i estradno-muzički izvođači i saradnici.

U dopisu koji je upućen Ministarstvu izražena je zahvalnost što su prvim paketom mera bili obuhvaćeni samostalni estradni umetnici, ali se napominje da se te mere nisu odnosile na estradno-muzičke izvođače i saradnike.

Navodi se kako je Sindikat već informisao Ministarstvo da su estradno-muzički izvođači i saradnici u težem materijalnom položaju od drugih kojima je pružena pomoć, jer sami uplaćuju doprinose za socijalno osiguranje, a u vreme pandemije ne ostvaruju nikakve prihode.

2 COMMENTS

  1. Da li ti umetnici placaju porez? Koliko drzava da im isplati jel dosta 2-3 hiljade evra mesecno. Da se moze preziveti mesec dana.

  2. Vidim Brena platila jahtu 890.000 eura da se mali slika za volanom a posle ce da njace za pomoc… Pa red bi bio da joj se doturi od drzave malo, bar za gorivo te jahte da ima da se svrcka… Isto i ostali od reda svi da dobiju par somica evra tek da prezive jadni… Sramota!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here