Legenda se vratila – “Pony” bicikl se opet proizvodi

0
1605

Starije generacije učile su da voze bicikl upravo na Poniju, pa će se sigurno obradovati ovoj vesti, ali ne i cena po kojoj će se “ponika” prodavati.

Koncern Gorenje otkupio je prava na proizvodnju “Poni” bicikla od ljubljanske fabrike Rog koja je pre više godina otišla u stečaj.

Na nekadašnjem jugoslavenskom tržištu popularni bicikli “Poni” koji su se po italijanskoj licenci proizvodili Slovenci prodavaće se u modernizovanoj verziji, ali uz cene za koje neki misle da su prevelike.

Bicikli će se praviti u više verzija i od različitih materijala, a cena osnovnog modela biće 329 eura, dok će najskuplji “premium” model s dodatnim komponentama koštati čak 789 eura, objavili su slovenački mediji.

Prodavaće ih kompanija BTC, a službeno će ih proizvoditi fabrika “Gore kolesa”, u saradnji sa Gorenjem iz Velenja u čijim će se pogonima i montirati.

Modernizovani “Poni” pod nazivom “Gor kolesa” biće namenjen za sve uzraste, a na početku će kupci moći da biraju između tri modela u 28 različitih kombinacija. Za sada će se sastavljati od komponenata uvezenih iz Kine, a kupci će morati na isporuku da čekaju nekoliko meseci, tvrdi mariborski list “Večer”.

Kompanija najviše računa na moguće kupce iz Slovenije, Hrvatske i Srbije, a potencijalno i na druga moguća tržišta.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here