Ležimirske brvnare za pravi mir u prirodi

0
3901

Da ravnica nije rezervisana samo za jezera, banje i reke, već da ima šarenoliku ponudu i u planinskom turizmu, koji je vrlo aktuelan i leti, govore brvnare u Ležimiru, selu pokraj Sremske Mitrovice, na obroncima Fruške gore.

Gledajući slike, ne biste pomislili da se ovaj smeštaj nalazi baš u Vojvodini, pa ipak je tako. Pretražujući sajt Turističke organizacije Vojvodine – brvnare ”Imperator Kvintil apartments & spa ” u Ležimiru će vam iskočiti kao prve u pretrazi, i to ne bez razloga. Zaista od ponuđenog smeštaja/apartmana ovaj malko odudara, sa ponudom saune, finskog kupatila, iznajmljivanjem kvadova ili električnih biciklova, ali je hrana ipak sremska.

Privatna arhiva

Kompleks u skladu sa prirodom, utopljen u okolinu, koristeći prirodne materijale, potrudili su se da njihove brvnare ne odudaraju od okruženja. Pravi odmor u prirodi i daleko od gradske buke i vreve, a opet samo na sat i 15 minuta od centra Beograda i 45 minuta vožnje od Novog Sada.

Brvnare u Ležimiru otvorio je Milan Spasić iz Beograda sa porodicom pre dve i po godine. Iako su se ugostitelji žalili da im je korona zatvorila biznise, on kaže da su poslovali dobro.

-Radimo od početka korone, što znači da smo otvorili pre dve, dve i po godine. Imamo šest brvanara, koje primaju po četiri osobe, na bazi noćenja sa doručkom. Imamo restoran koji je samo za naše goste i kategorizacija je četiri zvezdice, zatvorenog tipa, tako smo i registrovani. Imamo zimski spa, saunu, kedrovi hot tab, đakuzi, hidromasažni bazen – nabraja Spasić.

Gosti su vrlo različiti, navodi naš sagovornik, nekad su mesec dana samo stranci u smeštaju, pa zatim naiđe period kada dolaze samo domaći gosti.

-Vremenski, gosti u brvnarama ostaju dva noćenja, ili samo jedno. Imamo i dolaske radnim danima, pa ostaju po četiri, pet dana, traže mir i žele da budu sami- navodi Spasić. -Dolaze porodice sa decom uglavnom, ali dolaze i odrasli, sami.

U ponudi ”Imperatora” je iznajmljivanje električnih biciklova, običnih, mauntinbajkova, kao i kvadova, ali imaju i punjač za električne automobile.

-U planu nam je da napravimo uskoro i solarnu mini elektranu, tako da ćemo biti nezavisni što se tiče struje- kaže Milan Spasić.

On navodi da je početak poslovanja bio teži kao i svima, ali u letnjem periodu su dobro poslovali.

-Bilo je sve zatvoreno tokom korone, a pošto je naš smeštaj zatvorenog tipa, svako je u svojoj kućici, ne meša se i utisci gostiju su odlični, jer je domaćinska priča- kaže Spasić. -Nije reč o komercijali, supruga i ja radimo ovde, deca su tu sa nama, dok ne krene školska godina i onda ćemo da konsolidujemo redove i vidimo kako ćemo da nastavimo dalje, što se tiče jeseni i zime. S obzirom na to da i zimi ovde ima jako puno snega, gostima su jako interesantni dolasci u novembru i decembru, pa sve do marta.

Spasić dodaje da s obzirom na činjenicu da nemaju neku preveliku reklamu, osim na sajtu Buking i Instagrama, poseta je dobra.

Spasić nam pojašnjava kako da sa Turističkom organizacije Vojvodine kao ilokalnom u Sremskoj Mitrovici imaju odličnu saradnju te su se tako i našli u ponudi na sajtu TOV-a…

Cena iznajmiljavanja brnare je 100 evra u šta ulazi noćenje sa doručkom za četiri osobe, koliki je kapacitet jedne brvnare. U blizini se nalaze manastiri Šišatovac, Kuveždin, Petkovica, Vranjaš, Đipša, koji se preporučuju gostima za posetu, a pogled iz svake sobe pada na obronke Fruške gore. Kažu još da nude jedinstveni doživljaj Fruške gore, uz obilje zabave i rekreacije, kako za najmlađe, tako i za one nešto starije. U knjizi utisaka, posetioci navode da je bilo fantastično, priroda, osoblje, uživanje za pet zvezdica, kao i prelep doživljaj u prirodnom okruženju, ali i prijatna atmosfera i odlična hrana.

Ukoliko želite da iznajmite kvad cene se kreću od 50 do 70 evra za sat vremena, zavisno od kubikaže, dok je bicikli dosta povoljnije sredstvo razgledanja i košta 120 dinara po satu.

Svakako da letovanje u ravnici nije rezervisano ili nužno povezano samo sa vodom, već se i planinski turizam sve više razvija.

Maša Stakić/Dnevnik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here