MAXI u Sremskoj Mitrovici, jednom nedeljno deliće viškove hrane najugroženijima

0
2332

U cilju pružanja neophodne pomoći u hrani onima kojima je ona najpotrebnija, trgovinski lanac MAXI pokrenuo je program direktnih donacija viškova hrane građanima. U saradnji sa volonterima Banke hrane Vojvodine i Smurfit Kappa-om MAXI je započeo svakodnevnu podelu besplatnih paketa hrane na ukupno 14 lokacija širom Srbije. U Beogradu je određeno sedam punktova za podelu, dva su u prigradskim opštinama Obrenovcu i Mladenovcu, dok su ostale lokacije u Novom Sadu, Sremskoj Mitrovici, Šapcu, Požarevcu i Staroj Pazovi. Podela hrane se svako veče organizuje na drugoj lokaciji tako da mesečno četiri puta bude na svakoj od 14 pozicija.

U humanitarnim paketima je dnevno pecivo, voće i povrće, kao i druge suve namirnice kojima se približava istek roka trajanja ili kojima je oštećena originalna ambalaža.

Reč je o inovativnom pristupu koji se prvi put sprovodi u našoj zemlji i koji je motivisan odgovornim raspolaganjem viškovima hrane, kao i brigom za zajednicu i građane kojima je neophodna dodatna podrška.

Podela hrane u Sremskoj Mitrovici vršiće se PETKOM OD 20 ČASOVA – Promenada 9a (kod MAXI supermarketa) na Savi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here