Sremskomitrovački portal

Mitrovački policajac dobitnik međunarodnog priznanja

Krajem prošle godine u prostorijama Internacionalne policijske asocijacije NS IPA SRBIJA, od strane predsednika asocijacije pukovnika policije akademika prof dr Nebojše Pantelića, zlatnom medaljom za iskazanu hrabrost, humanost i aktivnosti u ostvarivanju ciljeva IPA odlikovan je član upravnog odbora IPA Regije Srem, policijski službenik Darko Dronić.

Izmedju ostalog Darko je 2019. godine boraveći na godišnjem odmoru u Holandiji uhvatio na delu izvršioca krivičnog dela krađa, koji je prethodno oteo iz ruku torbicu sa vrednostima švajcarskoj državljanki. Ovu vest su preneli svi strani i domaći mediji, a Darku su uručeni pokloni od strane kolega iz Holandske policije.

Nedavno je Darko učestvovao u kvizu „Štoperica“ gde je sav svoj osvojeni iznos, uz dodat lični novac, donirao svojim sugrađankama Aleksandri Dinić i Nataši Nedić.

Ovo je samo deo uspeha koji je Darko ostvario kroz svoju karijeru, u gradu Sremskoj Mitrovici važi za časnog i uglednog policijskog službenika, govori dva strana jezika, bio je zaposlen u Vosjci Srbije gde je takođe nagrađivan, izmedju ostalog 2014. godine za zasluge u spasavanju ljudi i imovine od katastrofalnih poplava.

Darkovi preci vekovima su služili svojoj otadžbini, a Darko je to nastavio zajedno sa svojim bratom Markom i suprugom Milicom, te danas čine veliku policijsku porodicu, na koju je NS IPA Srbija izuzetno ponosna jer su svi oni članovi najveće policijske porodice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Exit mobile version