Mitrovački policajac dobitnik međunarodnog priznanja

0
1395

Krajem prošle godine u prostorijama Internacionalne policijske asocijacije NS IPA SRBIJA, od strane predsednika asocijacije pukovnika policije akademika prof dr Nebojše Pantelića, zlatnom medaljom za iskazanu hrabrost, humanost i aktivnosti u ostvarivanju ciljeva IPA odlikovan je član upravnog odbora IPA Regije Srem, policijski službenik Darko Dronić.

Izmedju ostalog Darko je 2019. godine boraveći na godišnjem odmoru u Holandiji uhvatio na delu izvršioca krivičnog dela krađa, koji je prethodno oteo iz ruku torbicu sa vrednostima švajcarskoj državljanki. Ovu vest su preneli svi strani i domaći mediji, a Darku su uručeni pokloni od strane kolega iz Holandske policije.

Nedavno je Darko učestvovao u kvizu „Štoperica“ gde je sav svoj osvojeni iznos, uz dodat lični novac, donirao svojim sugrađankama Aleksandri Dinić i Nataši Nedić.

Ovo je samo deo uspeha koji je Darko ostvario kroz svoju karijeru, u gradu Sremskoj Mitrovici važi za časnog i uglednog policijskog službenika, govori dva strana jezika, bio je zaposlen u Vosjci Srbije gde je takođe nagrađivan, izmedju ostalog 2014. godine za zasluge u spasavanju ljudi i imovine od katastrofalnih poplava.

Darkovi preci vekovima su služili svojoj otadžbini, a Darko je to nastavio zajedno sa svojim bratom Markom i suprugom Milicom, te danas čine veliku policijsku porodicu, na koju je NS IPA Srbija izuzetno ponosna jer su svi oni članovi najveće policijske porodice.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here