Sremskomitrovački portal

Mnoštvo nagrada za učenike Muzičke škole „Petar Krančević“

Učenici Muzičke škole ”Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice ostvarili izuzetan uspeh osvojivši veliki broj nagrada tokom aprila (43 prve nagrade, 19 drugih i 3 treće).

Učenici mitrovačke Muzičke škole osvojili su ukupno 12 nagrada na Republičkom takmičenju (takmičenju najvišeg ranga u zemlji) muzičkih baletskih škola Srbije i svrstani su među 5 najboljih muzičkih škola u Srbiji po ostvarenim rezultatima.

Osvojeno je ukupno 9 prvih od toga 2 laureata, 1 druga i 2 treće nagrade. Svi đaci koji su se prijavili za takmičenje osvojili su i dobili nagradu. Ove godine učenici su se mogli takmičiti samo iz kategorija klavira, saksofona, klarineta, flaute, solo pevanja, vokalnih, instrumentalnih i vokalno instrumentalnih sastava.

Osim Republičkog takmičenja, u mesecu aprilu ostvareni su zapaženi rezultati i na drugim takmičenjima, kako u državi tako i u inostranstvu, između ostalih:

– V Internacionalni festival „Viva Harmonika“ (3 prve nagrade i jedna druga);

– VI Internacionalni festival muzike „Primavera“ (5 prvih nagrada)

– 8. Festival slovenske muzike (3 prve nagrade – od toga 2 laureata i nagrada za najboljeg učesnika celog festivala (Grand pri)

– 8. Međunarodno takmičenje iz Solfeđa i teoretskih predmeta (prva nagrada)

– 2. Međunarodno takmičenje mladih violinista „Mini Paganini“ (druga nagrada)

– Sirmium Music Fest (22 prve, 16 drugih, 1 treća)

-Međunarodno takmičenje solfeđa i teoretskih predmeta (7 prvih, 3 druge i 1 treća nagrada)

Ove nagrade su najbolja potvrda kvalitetnog rada, te da brojni izazovi (problemi sa održavanjem nastave tokom pademije i situacijom sa korona virusom) i poteškoće sa kojima se škola dugo godina susreće (manjak učionica, neadekvatni uslovi za rad, rad u više različitih ustanova po Gradu, itd) nisu bile prepreke da se postignu zapaženi rezultati samo u ovom mesecu, a iza učenika i nastavnog osoblja ove škole su još mnogobrojna takmičenja koja su se održala u prethodnim mesecima ove školske godine, kao i takmičenja koja im tek predstoje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Edi Tajm)

Exit mobile version