Mnoštvo nagrada za učenike Muzičke škole „Petar Krančević“

0
793

Učenici Muzičke škole ”Petar Krančević” iz Sremske Mitrovice ostvarili izuzetan uspeh osvojivši veliki broj nagrada tokom aprila (43 prve nagrade, 19 drugih i 3 treće).

Učenici mitrovačke Muzičke škole osvojili su ukupno 12 nagrada na Republičkom takmičenju (takmičenju najvišeg ranga u zemlji) muzičkih baletskih škola Srbije i svrstani su među 5 najboljih muzičkih škola u Srbiji po ostvarenim rezultatima.

Osvojeno je ukupno 9 prvih od toga 2 laureata, 1 druga i 2 treće nagrade. Svi đaci koji su se prijavili za takmičenje osvojili su i dobili nagradu. Ove godine učenici su se mogli takmičiti samo iz kategorija klavira, saksofona, klarineta, flaute, solo pevanja, vokalnih, instrumentalnih i vokalno instrumentalnih sastava.

Osim Republičkog takmičenja, u mesecu aprilu ostvareni su zapaženi rezultati i na drugim takmičenjima, kako u državi tako i u inostranstvu, između ostalih:

– V Internacionalni festival „Viva Harmonika“ (3 prve nagrade i jedna druga);

– VI Internacionalni festival muzike „Primavera“ (5 prvih nagrada)

– 8. Festival slovenske muzike (3 prve nagrade – od toga 2 laureata i nagrada za najboljeg učesnika celog festivala (Grand pri)

– 8. Međunarodno takmičenje iz Solfeđa i teoretskih predmeta (prva nagrada)

– 2. Međunarodno takmičenje mladih violinista „Mini Paganini“ (druga nagrada)

– Sirmium Music Fest (22 prve, 16 drugih, 1 treća)

-Međunarodno takmičenje solfeđa i teoretskih predmeta (7 prvih, 3 druge i 1 treća nagrada)

Ove nagrade su najbolja potvrda kvalitetnog rada, te da brojni izazovi (problemi sa održavanjem nastave tokom pademije i situacijom sa korona virusom) i poteškoće sa kojima se škola dugo godina susreće (manjak učionica, neadekvatni uslovi za rad, rad u više različitih ustanova po Gradu, itd) nisu bile prepreke da se postignu zapaženi rezultati samo u ovom mesecu, a iza učenika i nastavnog osoblja ove škole su još mnogobrojna takmičenja koja su se održala u prethodnim mesecima ove školske godine, kao i takmičenja koja im tek predstoje.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Edi Tajm)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here