„Na mestu nesreće otac mi je već bio mrtav, a ćerka (10) umrla dve nedelje kasnije“: ZLOČIN PIJANOG VOZAČA!

0
2116

Borba za život Dejane Ćirić (10) iz Inđije, na koju je dok je bila u automobilu sa dedom Vojinom (77) u septembru 2019. godine naleteo pijani vozač, tragično je okončana nakon dve nedelje. Ne prođe ni jedan jedini dan, a da njen otac Radovan ne pomisli na tragediju koja ih je zadesila i ne pita se zašto je njihovo dete bilo žrtva bahatog muškarca.

U isti mah ne može da veruje da se poslednih meseci dešavaju nesreće koje upravo izazivaju upravo pijani vozači i zbog toga smatra da oni treba da odgovaraju za krivično delo ubistvo.

Od tog septembra 2019. godine za porodicu Ćirić život je stao. Vozač V. P. (35) pod dejstvom alkohola prošao je kroz crveno svetlo i svom silinom se zakucao u automobil u kom su bili deda i unuka.

Moj otac Vojin povredama je podlegao na mestu nesreće. Ćerka je umrla dve nedelje kasnije. Vozač je priznao krivicu i dobio devet godina zatvora. Nakon svega samo molim vozače da pijani ne sedaju za volan. Žao mi je što pred zakonom ne odgovaraju kao za ubistvo– počinje svoju ispovest Radovan Ćirić.

Kako sam kaže nikada neće zaboraviti dan kada su mu javili da se nesreća dogodila.

Odmah sam dotrčao do mesta tragedije. Moj otac je već bio mrtav, a Dejanu su prevezli u bolnicu. Znao sam da mi je ćerka kritično. Svi smo se nadali da će uspeti da se izvuče– kaže Radovan.

Prema njegovim rečima, ni muškarac koji mu je usmrtio oca i ćerku nije u izjavio saučešće niti je to učinio neko iz njegove porodice.

Podsećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju 15. septembra 2019. godine na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića kada se „audi A4“ kojim je upravljao V. P. sudario sa „renoom klio“ u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Do nesreće je došlo kada je V. P. na raskrsnici prošao na crveno svetlo i tom prilikom udrario u levu bočnu stranu „renoa“. Vojin Ćirić je stradao na licu mesta, dok je njegova unuka, koja je sedela na zadnjem sedištu preminula dve nedelje kasnije u bolnici.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here