RADOSLAV (90) OTIŠAO DO BANJALUKE BICIKLOM: Po povratku svečano dočekan u Šašincima!

0
1365

Za svega nekoliko dana, deda Radoslav Ivanović iz Šašinaca postao je glavna zvezda medijskog neba Srbije, na kratko zasenivši i događaje u Ukrajini, kao i nadolazeći bauk inflacije diljem Evrope. A ovaj krepki 90-ogodišnjak, samo je želeo da ode u Banjaluku, kod prijatelja, na Slavu. I to biciklom.

Za dva dana Radosav je prešao gotovo 270 kilometara da bi prijatelju došao u goste. Usput, prenoćio je u Brčkom i sreo se sa gradonačelnikom Banjaluke Draškom Stanivukovićem, koji je od njega kupio bicikli za 5000 maraka da bi taj novac bio dat u humanitarne svrhe.

Pred sam povratak u Srem, sa deda Radosavom telefonom je razgovarala i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović, koja se ponudila da dedi kupi, o svom trošku, novi bicikli. Radosav Ivanković kaže da će razmisliti o poklonu jer su mu nešto kolena neposlušna od dugog puta, a da će svoju konačnu reč dati u ponedeljak, za kada je zakazan sastanak sa gradonačelnicom u mitrovačkoj Gradskoj kući.

Pre toga, rođaci i komšije, svečano su dočekali u Šašincima krepku starinu zbog kojeg se njihovo selo, barem na nekoliko dana, našlo na mnogim naslovnim stranama novina, i kao udarna vest na nacionalnim televizijama, između rata u Ukrajini i izveštaja o novim poskupljenjima.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here