Napokon promene – Nemanja Šarović se pominje kao novi vođa radikala

0
2130
Mesto: Beograd Datum: 27.02.2012 Dogadjaj: POLITIKA/PRAVOSUÐE - izjava za novinare èlana Predsednièkog kolegijuma Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanje Šaroviæ ispred Palate pravde povodom kriviène prijave koju je SRS podnela protiv lidera Srpske napredne stranke (SNS) Tomislava Nikoliæa Licnosti: Nemanja Šaroviæ

Na sednici Centralne otadžbinske uprave došlo do žestoke rasprave lidera radikala i potpredsednika stranke. Povod su bili loši rezultati izbora, ali se brzo stiglo i do drugih stvari

Na sednici Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke došlo je do okršaja dela članstva sa liderom stranke, a najžešći sukob Vojislav Šešelj je imao sa svojim potpredsednikom Nemanjom Šarovićem.

Rasprava između Šarovića i Šešelja, koja je kulminirala kada su se dotakli skupocenog džipa lidera radikala, završila se Šešeljevom opaskom da u SRS može biti samo jedan od njih dvojice, ekskluzivno saznaje Kurir.

Problem i Jutka

Centralna otadžbinska uprava održana je u utorak, 7. jula, na njoj su usvojena neka nova kadrovska rešenja, ali je tačka – osvrt na rezultate izbora – praktično otvorila Pandorinu kutiju.

– Nekoliko članova uprave iznelo je svoje mišljenje zašto radikali nisu prešli cenzus. Većina je govorila da je trebalo više da napadaju vlast i naprednjake, te da ni odbori po Srbiji nisu bili dobro organizovani – kaže izvor Kurira koji je prisustvovao pomenutom sastanku i dodaje:

– Šešelj je svima odgovarao na primedbe, ali ga je Šarovićev nastup izbacio iz koloseka. Šarović je kritikovao Šešelja zbog Milutina Jeličića Jutke, rekao je da smo prvo podržali Jutku, pa nismo, pa se na kraju ne zna da li je on naš član ili ne, a omražen je u narodu. Šarović je naveo i da je poslanička grupa podbacila, da je trebalo da „udaraju u glavu“, a ne o svakoj temi u Skupštini da polemišu izokola.

Terenac od 140.000 evra

Najžešću kritiku Šešelju je Šarović uputio zbog luksuznog terenca, koji lider radikala već izvesno vreme vozi. Reč je o džipu „rendž rover autobiografi“, koji, prema pisanju medija, košta oko 140.000 evra!

– Šarović je kazao i da se narod pita kako to radikali zastupaju sirotinju, a Šešelj se vozi u najskupljem džipu? Na to mu je Šešelj odgovorio: „Zar ja ne zaslužujem da budem u džipu?“ Rasprava se završila Šešeljevim rečima: „Da stavimo na glasanje – ili ja, ili ti?“ – navodi naš izvor.

Šarović je, dodaje, odmah posle sednice otišao kući, nije odlazio kod lidera SRS u kabinet, a u međuvremenu se među zaposlenima u stranci povela priča da je, navodno, Šaroviću zabranjen ulazak u centralu. Šarović i Šešelj nisu odgovarali na pozive Kurira.

Kadrovske promene

Novi šef IO, isključeno desetak članova

Novi predsednik Izvršnog odbora SRS je Đurađ Jakšić, dok je Miroljub Ignjatović, dosadašnji predsednik IO, imenovan za sekretara tog tela. Iz stranke je, takođe, isključeno desetak ljudi.

Izvor: kurir.rs

Foto: istinomer.rs

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here