Naša sugrađanka Vesna Stanimirović, direktor predškolske ustanove „Stonogica“, osvojila je titulu „Pokretačica promena“

0
1120

Direktorica predškolske ustanove “Stonogica” iz Sremske Mitrovice, Stanimirović Vesna, ove godine je osvojila priznanje u kategoriji “Pokretačica promena” u okviru projekta „Aktivni građani“ koji realizuje Beograddka poslovna škola uz podršku Američke agencije za međunarodni razvoj.

Vesna je primer osobe koja je boreći se za zajednički interes hrabro iskočila iz okvira uobičajenih očekivanja i dokazala kolika je snaga pojedinca.

Ona je u periodu od 2019/2022. god. organizovala preko 50 uspešnih humanitarnih akcija. Pored medijske promocije i javnog priznanja, nagrađeni u svim kategorijama dobili su i robnu nagradu po sopstvenom izboru u vrednosti do 600 USD, koje je Vesna preusmerila na decu, odnosno na kupovinu didaktičkog materijala i sredstava kako bi deca iz ustanove imala što kvalitetnije uslove za razvoj i odrastanje.

Dodela nagrada i priznanja je održana 15.11.2022. godine u prostorijama hotela “Mona Plaza” u Beogradu, u okviru konferencije Move.Link.Engage 2022, koju je organizovala Beogradska otvorena škola. Teme od zajedničkog interesa svih sektora, koje su u fokusu ovogodišnje MLE konferencije su zaštita životne sredine, unapređivanje zapošljivosti mladih, društvena odgovornost i savesno korporativno upravljanje. MLE je prvi put realizovan 2015. godine – od tada do danas, cilj konferencije ostao je nepromenjen: promovisanje znanja, odgovornosti i poštovanje javnog interesa, kroz konstantan rad na unapređenju kvaliteta života u zajednici i bavljenje pitanjima od društvenog značaja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here