Sremskomitrovački portal

Održan MMA spektakl u Sremskoj Mitrovici – Megdan 8

Spektakl smo očekivali, spektakl smo i dobili. Osmi Megdan turnir u boričakim veštinama održan je u Sremskoj Mitrovici, nažalost bez navijača zbog dobro poznate situacije sa koronavirusom.

Sjajni borci, vrhunske borbe, nokauti, preglasavanja sudija, prekidi… Sve je stalo u tri sata vrhunskog fajta u hali Pinki. Neko je morao da dobije, neko da bude poražen, ali je optši utisak da su svi koji su sinoć radili ili gledali borbe poslali moćnu poruku – ovo je zaista bio Megdan novih pobednika, koliko da se zaključi ova prilično crna godina.

Glavni događaj bile su borbe na takozvanoom turniru četvorice, a osvojio ga je mladi Estonac Maikel Astur, kome je rival Đanis Fjezulai predao meč. U polufinalnim borbama Fejzulai je sudijskim preglasavanjem savladao Nikolu Drobnjaka iz Zvornika, dok je Astur bio bolji od borca iz Republike Srpske Srđana Šućura.

Još dve borbe rađene su za šampionski pojas, koji su odneli Frančesko Đaja pobedom nad Strahunjom Mitrićem i Moldavac Mihail Sirbu koji je prekidom dobio Hrvata Stipu Brčića.

Zaniljivo je da su malobrojni prisutni žestoko negodovali zbog trijumfa Đaje, te da je i sam borac odbio da primi šampionski pojas.

Foto: Privatna arhiva

Kurir TV

Exit mobile version