Sremskomitrovački portal

Otmičar malog Petra se hvali fotografijama iz zatvora!

Otmičar dečaka iz Stare Pazove, Marko Jovišić (54), koji je uhapšen sa dvojicom sinova, zbog sumnje da je organizovao otmicu 13-godišnjaka, imao je običaj da se na društvenim mrežama hvali fotografijama iz zatvora!

Jošić je na svom profilu objavio fotografije koja su, po svemu sudeći, nastale u zavorskoj sobi Kazneno-popravnog zatvora Sremska Mitrovica. Pored jedne od njih napisao je komentar: „Ima i gorih stvari koje čovek može preživeti„, a kao lokacija naveden je upravo zatvor u Mitrovici.

Podsećanja radi, Marko Jovišić je osumnjičen da je sa dvojicom sinova od kojih je jedan maloletan, organizovao i realizovao otmicu 13-godišnjeg dečaka Petra Mitrovića iz Stare Pazove, odakle su i Jovišići. Sa njima je uhapšeni Aleksa Mrđa (18), drugar dvojice dečaka.

Dečaka su, kako se sumnja, oteli u subotu oko 23 sata i odvezli ga u zabačenu i napuštenu vikendicu u Belegišu. Nakon više od 20 sati potrage, dečak je pronađen živ sa manjim povredama koje su, po svemu sudeći, nastale kada je pokušao da se izbavi iz kandža jezivih otmičara.

U nedelju uveče, Petar je stigao u policijsku stanicu u Staroj Pazovi u pratnji policijskih snaga. Iz auta je izašao uplašen, a u susret su mu potrčali majka i otac.

Okupljeni ljudi počeli su da aplaudiraju, željno iščekujući da se silueta malenog Pazovčanina pojavi. Kada je oteti dečak izašao iz automobila, začuli su se jecaji i jauci porodice, a trinaestogodišnjak je pocepane i modre usne izašao pred meštane koji su čekali da vide njegov emotivni susret sa roditeljima.

Dok je on uplašeno gledao oko sebe i plakao, u susret su mu potrčali majka i otac, i čvrsto ga zagrlili. Petar je plakao zavijen u ćebe.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević istakao je juče da je potraga za otetim dečakom Petrom Mitrovićem (13) uspešno okončana za manje od 24 časa.

Nestanak je prijavljen u subotu oko 23.30 časova i od tog momenta sve policijske snage kako iz Sremske Mitrovice, tako i iz Beograda i Uprave kriminalističke policije, bile su angažovane na pronalasku deteta.  – kazao je Kovačević.

OTMIČARI

Navodi da je u operativnom smislu preduzeto sve, a da što se tiče procesnih radnji ne može da iznosi ništa zbog eventualnog ugrožavanja istine.

U samom momentu, kaže, kada je dete preuzeto nije imalo povrede na sebe, i bilo je dobrog psiho-fizičkog stanja.

– Bilo je jako, jako teškoDete je bilo sakriveno na izuzetno nepristupačnom prostoru u jednom kamp naselju na Belegišu, nekih 5-6 kilometara kroz šumu. Dete je pronađeno u nedelju u 23 časova i 45 minuta, pa možete da zamislite kakav je to scenario za jednog 13-godišnjaka – rekao je Kovačević.

On kaže da se o radi o licima otmičarima sa teritorije Stare Pazove, koja su lišena slobode, dok je, dodaje, protiv jednog maloletnog lica podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Dva lica su 2000. godište, radi se o mlađim licima, ali očigledno spremnim na sve. Mi smo još jednom pokazali da apsolutno nema prepreka i da svaki zadatak možemo uspešno da rešimo – rekao je Kovačević.

Kako saznajemo, imena otmičara su: Marko Jovišić, Miloš Jovišić, Lazar Jovišić i Aleksa Mrdja.

Komšinica osumnjičenog Marka Jovišića kaže kako je on bio korektan prema komšijama, ali da se oduvek „vukao“ po zatvorima.

 – Pre dve godine se vratio iz zatvora, od 16. godine izlazi i vraća se tamo. Bio je optužen da je obio zlataru pre par godina, a teretili su ga i za silovanje u Novom Sadu – priča Markova komšinica koja je želeka da ostane anonimna.

Dodala je kako u kući u kojoj je Marko živeo sad boravi njegov brat koji se nije ženio, kao i njegov otac i supruga. Takođe navodi da su i njegova deca živela tu dok nisu uhapšena.

Da li je decu nagovorio na otmicu, to samo on zna – priča komšinica za naš portal.

Otmičar Marko Jovišić

(SMP.online)

Exit mobile version