Otmičar malog Petra se hvali fotografijama iz zatvora!

0
8693

Otmičar dečaka iz Stare Pazove, Marko Jovišić (54), koji je uhapšen sa dvojicom sinova, zbog sumnje da je organizovao otmicu 13-godišnjaka, imao je običaj da se na društvenim mrežama hvali fotografijama iz zatvora!

Jošić je na svom profilu objavio fotografije koja su, po svemu sudeći, nastale u zavorskoj sobi Kazneno-popravnog zatvora Sremska Mitrovica. Pored jedne od njih napisao je komentar: „Ima i gorih stvari koje čovek može preživeti„, a kao lokacija naveden je upravo zatvor u Mitrovici.

Podsećanja radi, Marko Jovišić je osumnjičen da je sa dvojicom sinova od kojih je jedan maloletan, organizovao i realizovao otmicu 13-godišnjeg dečaka Petra Mitrovića iz Stare Pazove, odakle su i Jovišići. Sa njima je uhapšeni Aleksa Mrđa (18), drugar dvojice dečaka.

Dečaka su, kako se sumnja, oteli u subotu oko 23 sata i odvezli ga u zabačenu i napuštenu vikendicu u Belegišu. Nakon više od 20 sati potrage, dečak je pronađen živ sa manjim povredama koje su, po svemu sudeći, nastale kada je pokušao da se izbavi iz kandža jezivih otmičara.

U nedelju uveče, Petar je stigao u policijsku stanicu u Staroj Pazovi u pratnji policijskih snaga. Iz auta je izašao uplašen, a u susret su mu potrčali majka i otac.

Okupljeni ljudi počeli su da aplaudiraju, željno iščekujući da se silueta malenog Pazovčanina pojavi. Kada je oteti dečak izašao iz automobila, začuli su se jecaji i jauci porodice, a trinaestogodišnjak je pocepane i modre usne izašao pred meštane koji su čekali da vide njegov emotivni susret sa roditeljima.

Dok je on uplašeno gledao oko sebe i plakao, u susret su mu potrčali majka i otac, i čvrsto ga zagrlili. Petar je plakao zavijen u ćebe.

Načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević istakao je juče da je potraga za otetim dečakom Petrom Mitrovićem (13) uspešno okončana za manje od 24 časa.

Nestanak je prijavljen u subotu oko 23.30 časova i od tog momenta sve policijske snage kako iz Sremske Mitrovice, tako i iz Beograda i Uprave kriminalističke policije, bile su angažovane na pronalasku deteta.  – kazao je Kovačević.

OTMIČARI

Navodi da je u operativnom smislu preduzeto sve, a da što se tiče procesnih radnji ne može da iznosi ništa zbog eventualnog ugrožavanja istine.

U samom momentu, kaže, kada je dete preuzeto nije imalo povrede na sebe, i bilo je dobrog psiho-fizičkog stanja.

– Bilo je jako, jako teškoDete je bilo sakriveno na izuzetno nepristupačnom prostoru u jednom kamp naselju na Belegišu, nekih 5-6 kilometara kroz šumu. Dete je pronađeno u nedelju u 23 časova i 45 minuta, pa možete da zamislite kakav je to scenario za jednog 13-godišnjaka – rekao je Kovačević.

On kaže da se o radi o licima otmičarima sa teritorije Stare Pazove, koja su lišena slobode, dok je, dodaje, protiv jednog maloletnog lica podneta krivična prijava u redovnom postupku.

Dva lica su 2000. godište, radi se o mlađim licima, ali očigledno spremnim na sve. Mi smo još jednom pokazali da apsolutno nema prepreka i da svaki zadatak možemo uspešno da rešimo – rekao je Kovačević.

Kako saznajemo, imena otmičara su: Marko Jovišić, Miloš Jovišić, Lazar Jovišić i Aleksa Mrdja.

Komšinica osumnjičenog Marka Jovišića kaže kako je on bio korektan prema komšijama, ali da se oduvek „vukao“ po zatvorima.

 – Pre dve godine se vratio iz zatvora, od 16. godine izlazi i vraća se tamo. Bio je optužen da je obio zlataru pre par godina, a teretili su ga i za silovanje u Novom Sadu – priča Markova komšinica koja je želeka da ostane anonimna.

Dodala je kako u kući u kojoj je Marko živeo sad boravi njegov brat koji se nije ženio, kao i njegov otac i supruga. Takođe navodi da su i njegova deca živela tu dok nisu uhapšena.

Da li je decu nagovorio na otmicu, to samo on zna – priča komšinica za naš portal.

Otmičar Marko Jovišić

(SMP.online)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here