Sremskomitrovački portal

Počela izgradnja vrtića u Šidu, još 140 mesta za decu

Počela je izgradnja novog vrtića na teritoriji Opštine Šid sa 140 mesta za najmlađe sugrađane. Novi objekat Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković Šilja“ prostiraće se na preko hiljadu metara kvadratnih i biće opremljen tako da deci i zaposlenima omogući podsticajan prostor za rad i učenje.

Novi objekat obezbediće 140 dodatnih mesta za decu predškolskog uzrasta koja će biti raspoređena u sedam vaspitnih grupa. Vrednost investicije je oko 131 milion dinara, a završetak radova je predviđen za 12 meseci.

Danas sam ovde u službi roditelja i dece koja će put svog formalnog obrazovanja započeti baš u ovom objektu. Naša opština iz godine u godinu beleži potrebu za većim kapacitetima predškolske ustanove. Ovaj objekat će doprineti sprečavanju stvaranja liste čekanja i dodatnom rasterećenju roditelja koji svoju decu poveravaju predškolskoj ustanovi kako bi se vratili svojim radnim obavezama“, izjavio je predsednik šidske opštine Zoran Semenović.

Ugovor o izgradnji novog objekta u Šidu, koji je potpisan 2. juna ove godine između Ministarstva prosvete i Opštine Šid, deo je šire saradnje Ministarstva i Svetske banke i realizuje se u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Ovaj projekat posvećen je povećanju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, kao i unapređenju znanja i veština stručnih kadrova.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Exit mobile version