Počela izgradnja vrtića u Šidu, još 140 mesta za decu

0
724

Počela je izgradnja novog vrtića na teritoriji Opštine Šid sa 140 mesta za najmlađe sugrađane. Novi objekat Predškolske ustanove „Jelica Stanivuković Šilja“ prostiraće se na preko hiljadu metara kvadratnih i biće opremljen tako da deci i zaposlenima omogući podsticajan prostor za rad i učenje.

Novi objekat obezbediće 140 dodatnih mesta za decu predškolskog uzrasta koja će biti raspoređena u sedam vaspitnih grupa. Vrednost investicije je oko 131 milion dinara, a završetak radova je predviđen za 12 meseci.

Danas sam ovde u službi roditelja i dece koja će put svog formalnog obrazovanja započeti baš u ovom objektu. Naša opština iz godine u godinu beleži potrebu za većim kapacitetima predškolske ustanove. Ovaj objekat će doprineti sprečavanju stvaranja liste čekanja i dodatnom rasterećenju roditelja koji svoju decu poveravaju predškolskoj ustanovi kako bi se vratili svojim radnim obavezama“, izjavio je predsednik šidske opštine Zoran Semenović.

Ugovor o izgradnji novog objekta u Šidu, koji je potpisan 2. juna ove godine između Ministarstva prosvete i Opštine Šid, deo je šire saradnje Ministarstva i Svetske banke i realizuje se u okviru programa „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“. Ovaj projekat posvećen je povećanju kapaciteta predškolskih ustanova širom Srbije, kao i unapređenju znanja i veština stručnih kadrova.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here