„Šerif iz Pećinaca“ podelio decu na našu i njihovu

0
2301

U Pećincima je urađen presedan u Srbiji. To je najveća sramota koja je naneta jednoj instituciji, jednoj državi, jednom narodu. Deca su podeljena na naše, vaše. To se ne sme raditi. Deca se ne smeju deliti na decu demokrata i naprednjaka“.

Ove reči Jelene Mihailović, poljoprivrednice čije dete, zbog njene političke pripadnosti DS-u nije upisano u vrtić u Pećincima izazvale su lavinu reakcija, ne samo na društvenim mrežama, već i među opozicijom. Meštani pećinačke opštine tvrde da je sa ovim slučajem kap prelila čašu i da je lokalna sredina danas podeljena po svim segmentima, a da zaslugu za to nosi Milorad Pantić Luki, lokalni moćnik koji vedri i oblači ovom opštinom.

Zorana Mihajlović, ministarka i funkcioner SNS tvrdi da njena stranka ne deli ljude i da to ne može nikad biti način funkcioniaanja ni jedne političke partije. Mihajlovićeva kaže da bi razgovor onih koji vode vrtić i nezadovoljne majke svakako bio plodotvoran i da bi doneo rešenje problema.

Vladajući režim, oličen u čoveku kao što je Milorad Pantić, diskriminacijom dece u vrtiću u Pećincima pokazao je na šta je sve spreman, a spreman je bukvalno na sve – da udari tamo gde čak ni mafija nije dirala – na decu. Moćnici iz redova SNS-a želeći da zaplaše ljude koji ne pristaju da budu poslušnici režima i uvidevši da opozicioni front u Pećincima raste, odlučili su da udare na najličnije i najvrednije što svaki čovek ima – na decu. Decu su nam u vrtićima već podelili na našu i njihovu i mi se pitamo šta je sledeće”, kažu opozicioni aktivisti u Pećincima.

Oni pitaju i hoće li opozicionim aktivistima u bolnicama ukinuti pravo na lečenje, kao što su deci ukinuli pravo na vrtić i druženje?

“Zapošljavanje naše dece u javnom sektoru su odavno ukinuli – tu ne možete da budete ni čistačica ako nemate člansku kartu SNS-a” – napominju nezadovoljni meštani, dodajući da tih podela ima na svakom koraku, te su tu podele na „naše“ i „njihove“, na patriote i izdajnike, podobne i nepodobne ljude i podeljene medije.

Ljudi su u Pećincima, do sada, uglavnom uzmicali, sve dok se nisu dotakla prava dece.

“Mi na to ne pristajemo i jedino otporom tome možemo da se borimo protiv stvarnih izvora situacije u kojima se naša deca sada nalaze”, poručuju na kraju nezadovoljni roditelji iz Pećinaca.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(M.R.M. / foto: FoNet)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here