Počela naplata ulaza u NP Fruška gora

1
1706

U skladu sa zakonskim odredbama, kao upravljač zaštićenog područja Javno preduzeće „Nacionalni park Fruška gora“ u obavezi je da vrši dnevnu naplatu korišćenja motornih vozila i poseta fizičkih lica zaštićenom području.

Propisanom odredbom dnevna naknada iznosi:
– korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla………….. 300,00 din
– poseta fizičkog lica zaštićenom području……….100,00 din

U skladu sa Zakonom i uz saglasnost nadležnog ministarstva JP „Nacionalni park Fruška gora“ u interesu svojih posetilaca donelo je odluku o utvrđivanju GODIŠNjE KARTE kao efikasnije i povoljnije mere sprovođenja obaveze po Zakonu o naknadama za korišćenje javnih dobara.
Navedeno podrazumeva da imalac GODIŠNjE KARTE neograničeno tokom kalendarske godine može individualno posetiti zaštićeno područje Nacionalni park Fruška gora – „Godišnja karta-za posetioce“ i koristiti svoje putničko motorno vozilo ili motocikl u zaštićenom području Nacionalni park Fruška gora – „Godišnja karta za korišćenje putničkog motornog vozila-motocikla“.

Iznos godisnje karte:
– korišćenje putničkog motornog vozila i motocikla………….. 1.200,00 din
– poseta fizičkog lica zaštićenom području……..600,00 din

Sredstva će se uplaćivati na namenski račun i koristiće se za zaštitu i unapređenje zaštićenog područja, uređenje i revitalizaciju izletišta, staza i izletničkog mobilijara.

Uprava JP “ Nacionalni park Fruška gora

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here