Preminuo glavni i odgovorni urednik „Sremskih novina“ Živan Negovanović

0
857
Foto: Sremske novine

U Sremskoj Mitrovici je danas posle kraće i teške bolesti preminuo glavni i odgovorni urednik „Sremskih novina“ Živan Negovanović, saopštilo je danas Udruženje novinara Srbije (UNS).

Živan Negovanović je rođen 1963. godine u Rumi, a živeo je u Bešenovu. Prve tekstove objavio je u „Sremskim novinama“ još kao srednjoškolac, a tokom studija na Pravnom fakultetu u Novom Sadu pisao je u „Omladinskim novinama“, za NON, listove ITD, „Glas omladine“ i „Naše dane“.

Prvo radno mesto bilo mu je u novosadskom „Dnevniku“ čiji je dopisnik, a zatim i šef dopisništva za Srem. Sarađivao je u sarajevskim listovima „Oslobođenje“, „Večernje novine“, „San“ i „Una“, a pisao je za „Građanski list“, „Pres“, „Informer“ i „Naše novine“. Bio je stalni saradnik „Vojvođanskog magazina“ i dopisnik Radio Novog Sada.

Na mestu glavnog i odgovornog urednika „Sremskih novina“ bio je od 2012. godine, a za svoj novinarski rad više puta je nagrađivan.

Od Udruženja novinara Srbije, čiji je višegodišnji član, prošle godine dobio je nagradu za uređivanje „Dimitrije Davidović“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here