Sremskomitrovački portal

SREMSKA MITROVICA među 11 srpskih gradova koji organizuju LIGU MALIH ŠAMPIONA

Sremska Mitrovica ima veoma visok procenat najmlađih koji se bave sportom, zbog čega je prepoznata kao jedan od 11 gradova u Srbiji u kojima će se organizovati takmičenje za mališane pod nazivom „Liga malih šampiona“.

Liga malih šampiona je projekat Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškoški sport i fizičko vaspitanje Srbije, koji podržava Ministarstvo sporta. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici je održana konferencija za medije, u kojoj se javnosti predstavilo ovo takmičenje. Liga malih šampiona je namenjena starijim i predškolskim grupama vrtića, a svoje veliko finale će imati na državnom takmičenju u okviru Sajma sporta u septembru u Beogradu.

Liga malih šampiona je u već prepoznata u Sremskoj Mitrovici kroz projekat „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan.“, rekao je Goran Vještica, predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, dok Marina Đorđević, pomoćnica direktora PU “Pčelica” iz ovog grada dodaje:

Drago nam je što smo ustanova u kojoj će se realizovati ovaj pilot projekat. Ovo je važno za podsticanje bio-socijalnog psiho razvoja, a važna je i fizička aktivnost za pravilan rast i razvoj dece. Takmičenje i poligoni će se održavati u našim vrtićima tokom maja ove godine”.

lišani će se takmičiti u dve discipline. Prva je štafetna trka na dvadeset hiljada centimetara, gde jednu ekipu čini pet dečaka i pet devojčica. Druga disciplina je štafetni motorički poligon sa preprekama, gde se takođe takmiči desetoro dece. Pobednici svakog objekta će se susresti na gradskom takmičenju, a pobednici gradskog na državnom prvenstvu krajem septembra na Sajmu sporta u Beogradu.

“Ovo je jedno omasovljenje dece za neke zdravije navike, kulturu bavljenja sportom i sticanje nekih motoričkih navika, koje su upravo na ovom uzrastu od pet, šest i sedam godina jako značajne.“- zaključila je Zorana Jakovljević, sportska stručnjakinja gradskog saveza.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Exit mobile version