SREMSKA MITROVICA među 11 srpskih gradova koji organizuju LIGU MALIH ŠAMPIONA

0
446

Sremska Mitrovica ima veoma visok procenat najmlađih koji se bave sportom, zbog čega je prepoznata kao jedan od 11 gradova u Srbiji u kojima će se organizovati takmičenje za mališane pod nazivom „Liga malih šampiona“.

Liga malih šampiona je projekat Sportskog saveza Srbije i Saveza za predškoški sport i fizičko vaspitanje Srbije, koji podržava Ministarstvo sporta. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici je održana konferencija za medije, u kojoj se javnosti predstavilo ovo takmičenje. Liga malih šampiona je namenjena starijim i predškolskim grupama vrtića, a svoje veliko finale će imati na državnom takmičenju u okviru Sajma sporta u septembru u Beogradu.

Liga malih šampiona je u već prepoznata u Sremskoj Mitrovici kroz projekat „Sport je važan da bi bio zdrav i snažan.“, rekao je Goran Vještica, predsednik Saveza za predškolski sport i fizičko vaspitanje Srbije, dok Marina Đorđević, pomoćnica direktora PU “Pčelica” iz ovog grada dodaje:

Drago nam je što smo ustanova u kojoj će se realizovati ovaj pilot projekat. Ovo je važno za podsticanje bio-socijalnog psiho razvoja, a važna je i fizička aktivnost za pravilan rast i razvoj dece. Takmičenje i poligoni će se održavati u našim vrtićima tokom maja ove godine”.

lišani će se takmičiti u dve discipline. Prva je štafetna trka na dvadeset hiljada centimetara, gde jednu ekipu čini pet dečaka i pet devojčica. Druga disciplina je štafetni motorički poligon sa preprekama, gde se takođe takmiči desetoro dece. Pobednici svakog objekta će se susresti na gradskom takmičenju, a pobednici gradskog na državnom prvenstvu krajem septembra na Sajmu sporta u Beogradu.

“Ovo je jedno omasovljenje dece za neke zdravije navike, kulturu bavljenja sportom i sticanje nekih motoričkih navika, koje su upravo na ovom uzrastu od pet, šest i sedam godina jako značajne.“- zaključila je Zorana Jakovljević, sportska stručnjakinja gradskog saveza.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here