Sremska Mitrovica novo žarište korona virusa!

1
10466

Epidemiološka situacija sa koronavirusom u Vojvodini se ne smiruje, a Sremska Mitrovica postala je novo žarište, izjavio je danas pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković i dodao da je u mitrovačkoj bolnici smešteno oko 80 obolelih od Kovida-19.
Gojković je kazao da se na teritoriji Vojvodine u poslednjih pet do sedam dana beleži između 110 i 120 novih slučajeva korona virusa.

“Nema stabilizacije, zbog svega što se dešavalo u prethodnih nedelju dana, očekujemo povećanje broja obolelih“, rekao je Gojković za TV Pink.

On je naveo da su kapaciteti bolnica u Vojvodini u najvećoj meri popunjeni i da se u Kliničkom centru Vojvodine trenutno leči 219 pacijenata, da je 19 na respiratoru i da stalno stižu novi.

Dodao je da su popunjeni i kapaciteti Opšte bolnice Pančevo i kovid centra u Vrbasu, kao i da se pojavilo novo žarište u Sremskoj Mitrovici, gde je, kako je rekao, hospitalizovano oko 80 inficiranih virusom korona.

Naglasio je da se povećava broj zaraženih u svim gradovima Vojvodine, a da kritičan broj obolelih imaju Ruma, Subotica i Plandište, dok je ubedljivo najviše inficiranih u Novom Sadu.

Gojković je kazao da su kliničke slike obolelih izrazito teške i da gotovo svi pacijenti dolaze s teškim upalama pluća i da odmah zahtevaju kiseoničnu terapiju.

“Moramo da shvatimo da zdravstveni sistem neće moći da izdrži, ako ne budemo smanjili broj pacijenata u bolnicama, a to jedino možemo ako se pridržavamo svih mera“, rekao je Gojković i dodao da je prevencija osnov lečenja korona virusa.

1 COMMENT

  1. Zanimljive stvari se mogu cuti ud medicinskih radnika.
    Naprimer da su mnogi pacijenti iz Šapca prebcaceni u SM u proslim nedeljama.
    Znate mi nemamo vise kapacitete u Šapcu pa cemo malo da posaljemo u SM, a i Loznica ce da primi odredjeni broj. Mozda i uspete da se sacuvate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here