Sremskomitrovački portal

U Sremskoj Mitrovici održan koncert „Radio susretanja” Radio Beograda

Koncert  „Radio susretanja” Radio Beograda održan je u ponedeljak pred prepunim Trgom Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici. Koncert je direktno prenošen na Prvom programu Radio Beograda.

Učesnici su bili: „Big bend”  RTS-a i Narodnog ansambla Radio Televizije Srbije pod upravom  Siniše Vićentijevića i solisti: Snežana Đurišić, Billjana Jevtić, Aleksandar Ilić, Bane Mojićević, Tanja Savić, Milena Lazarević i Nikola Čuturilo Čutura, dok su koncert vodili Aleksandra Paladin i Nenad Kamidžorac.

Ovo je na neki način tačka što se tiče kulturnih manifestacija u našem gradu, posle Srem Folk festa i Vinskog parka. Mi nismo prestali da iznenađujemo sve naše građane, kao što znate, prošle godine smo imali u okviru Leta na Savi Vojvođanski simfonijski orkestar, a ove godine nastupe orkestara Radio Beograda povodom 98 godina te kuće, na neki način to je njihov rođendan i 60 godina Muzičke produkcije RTS-a.” – rekao je načelnik Vasilj Ševo.

Ideja koncerta bila  je da se vokalni solisti, koji su karijeru izgradili u jednom muzičkom žanru, pokažu kao vrsni izvođači i u nekom drugom žanru – pop, zabavnoj, narodnoj muzici, šlagerima. Tako su se među izvođačima našli i glumci, ovoga puta u ulozi pevača.

Poznata glumica Mina Lazarević veoma često nastupa i u mjuziklima i odlično peva, a kako kaže:

Bila sam u Sremskoj Mitrovici više puta, gostovala sam sa predstavama, ovo je prvi put da pevam na koncertu. Pretpostavljam da se već zna da je ovo treći u nizu koncerata kao uvod u 98 godina Radio Beograda i ja uživam uopšte u muziciranju sa „Big bendom” to je moj omiljeni zvuk, tako da imam zadovoljstvo već treći put za kratko vreme da nastupam sa njima.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

Exit mobile version