U Sremskoj Mitrovici održan koncert „Radio susretanja” Radio Beograda

0
636

Koncert  „Radio susretanja” Radio Beograda održan je u ponedeljak pred prepunim Trgom Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici. Koncert je direktno prenošen na Prvom programu Radio Beograda.

Učesnici su bili: „Big bend”  RTS-a i Narodnog ansambla Radio Televizije Srbije pod upravom  Siniše Vićentijevića i solisti: Snežana Đurišić, Billjana Jevtić, Aleksandar Ilić, Bane Mojićević, Tanja Savić, Milena Lazarević i Nikola Čuturilo Čutura, dok su koncert vodili Aleksandra Paladin i Nenad Kamidžorac.

Ovo je na neki način tačka što se tiče kulturnih manifestacija u našem gradu, posle Srem Folk festa i Vinskog parka. Mi nismo prestali da iznenađujemo sve naše građane, kao što znate, prošle godine smo imali u okviru Leta na Savi Vojvođanski simfonijski orkestar, a ove godine nastupe orkestara Radio Beograda povodom 98 godina te kuće, na neki način to je njihov rođendan i 60 godina Muzičke produkcije RTS-a.” – rekao je načelnik Vasilj Ševo.

Ideja koncerta bila  je da se vokalni solisti, koji su karijeru izgradili u jednom muzičkom žanru, pokažu kao vrsni izvođači i u nekom drugom žanru – pop, zabavnoj, narodnoj muzici, šlagerima. Tako su se među izvođačima našli i glumci, ovoga puta u ulozi pevača.

Poznata glumica Mina Lazarević veoma često nastupa i u mjuziklima i odlično peva, a kako kaže:

Bila sam u Sremskoj Mitrovici više puta, gostovala sam sa predstavama, ovo je prvi put da pevam na koncertu. Pretpostavljam da se već zna da je ovo treći u nizu koncerata kao uvod u 98 godina Radio Beograda i ja uživam uopšte u muziciranju sa „Big bendom” to je moj omiljeni zvuk, tako da imam zadovoljstvo već treći put za kratko vreme da nastupam sa njima.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here