Poklon mitrovačkim osnovcima – dronovi i mBot robotići

0
511

Sve osnovne škole u našem gradu i ove godine dobile su dronove i mBot robotiće koji će se koristiti u nastavi informatike. Donacija je deo akcije pomoći Rotari kluba osnovnim školama, koja se realizuje kroz projekat „Za lepšu školu” u saradnji sa Ministarstvom prosvete.

Bespilotne letelice, dronovi i mBot robotići namenjeni suučenicima petog i šestog razreda sa ciljem unapređenja informatičke i digitalne pismenosti kroz učenje programskih jezika u skladu sa Nastavnim planom i programom informatike za učenike petog i šestog razreda.

Bespilotna letelica izuzetno je interdisciplinarno učilo koje ima široku primenu u različitim oblastima privrede i svakodnevnog života. Leteći roboti dronovi su u komercijalnoj primeni od 2013. godine, a do danas je njihova upotreba sve češća. U budućnosti će ove letelice biti u širokoj primeni, te je upoznavanje dece, posebno kroz igru, sa ovom vrstom digitalne tehnologije, veoma korisno.

Ova donacija će doprineti tome da deca mogu da nauče da pilotiraju dronom, da ga programiraju da baca lopticu, prati liniju, izbegava zidove i prepreke i slične komande.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here