BAHATO! Televizor za skupštinsku salu plaćen 360.000 dinara, uključen jednom

0
950

Organi lokalne samouprave u Inđiji kupili su televizor po ceni od 360.000 dinara za „potrebe opštine Inđija u cilju praćenja glasanja odbornika i elektronskih sednica“. Od postavke televizora u skupštinskoj sali u februaru ove godine do zadnjeg zasedanja lokalnog parlamenta 29. avgusta, televizor je bio uključen samo jednom.

Odbornici su imali priliku da vide uključen televizor od 360.000 dinara 2. marta na sednici lokalnog parlamenta ali ne i njegove mogućnosti.

Odbornici loaklnog inđijskog pokreta “Građanin” poslali su upit o dostupnosti informacija od značaja opštini Inđija 31. januara 2022. godine koliko je plaćen televizor i za koju namenu. Lokalna samouprava odgovorila je da je cena televizora 360.000 dinara i da je kupljen za potrebe lokalne samouprave. Nakon što su ove informacije dospele u javnost predsednik opštine Vladimir Gak je medijima rekao da je informacija o ceni televizora tačna ali  da je kupljen za potrebe održavanje sednica Skupštine opštine Inđija. Gak je tada objasnio da se rad Skupštine i odbornika “digitalizuje i osavremenjuje” te je neophodno bilo nabaviti televizor koji bi zadovoljio potrebe rada odbornika i skupštinske službe.

Mi imamo digitalizovanu salu i stari televizor nije odgovarao potrebama sale. Novi televizor je kupljen za Skupštinsku salu, osnovno pitnje odbornika koji je pokrenuo priču o televizoru trebalo je biti koja je namena televizora. Da je tako pitao odgovorili bi mu da je to za lakše praćenje sednica u skupštinskoj Sali u kojoj i on sedi – rekao je 25. februara predsednik opštine Vladimir Gak.

Od postavke televizora u Skupštinsku salu u februaru ove godine, televizor je bio uključen samo na sednici 2. marta kada se na njemu nije moglo videti glasanje odbornika nego samo grb Opštine Inđija.

Naredne sednice lokalnog parlamenta uključujući i poslednju koja je održana 29. avgusta protekle su sa ugašenim televizorom.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Verica Marinčić/In medija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here