Vulin: O onome što su Vučić i Putin dogovorili mnogo veće i moćnije zemlje MOGU SAMO DA MAŠTAJU!

1
536
Tanjug/Strahinja Aćimović

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin ocenio je danas da je dogovor o gasu, koji je predsednik Aleksandar Vučić postigao sa predsednikom Vladimirom Putinom, dokaz koliko se poštuje odluka Srbije da ne učestvuje u antiruskoj histeriji.

„Vučić je poslednji slobodni lider u Evropi i njegova hrabrost i upornost u zaštiti Srbije se cene. Dogovor koji je predsednik Vučić postigao sa predsednikom Putinom je dokaz koliko se poštuje odluka Srbije da ne učestvuje u antiruskoj histeriji. Vučić zna koliko njega lično košta politika neutralnosti, ali i Srbija treba da zna da nije bilo takve politike Aleksandra Vučića ne bi bilo gasnog dogovora o kome mnogo veće i moćnije zemlje od naše, mogu samo da maštaju. Imaju veliki više novca i sile od Srbije, ali nemaju ni više obraza, ni više časti. Slobodan vođa, slobodnog naroda, donosi odluke koje su dobre za Srbiju i ne prima naređenja“, naveo je Vulin u saopštenju.

„Čestitam predsedniku Vučiću na postignutom dogovoru sa predsednikom Putinom, ali i na hrabrosti i snazi da izdrži sve pritiske i sačuva Srbiju. Ne znam koji drugi političar bi izdržao ono što izdržava Vučić, ali znam, da je Vučić poklekao pod pritiscima, danas bi Srbija bila na kolenima“, kazao je Vulin komentarišući telefonski razgovor predsednika Vučića i predsednika Putina i postignut dogovor između srpskog i ruskog predsednika o novom trogodišnjem gasnom aranžmanu za Srbiju.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je sa šefom ruske države Vladimirom Putinom dogovorio povoljan aranžman za uvoz gasa iz Rusije, kao i da će za Srbiju ostati cena koja se zasniva na stopostotnoj naftnoj formuli.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here