Tviter ugasio nalog PREDSEDNIKA MITROVAČKE SKUPŠTINE zbog botovanja

3
8953

Kako je objavila društvena mreža Twiter njeni timovi za proveravanje autentičnosti korisnika ugasili 8.558 naloga koji su, po njihovim rečima, bili angažovani na promovisanju vladajuće stranke u Srbiji i njenog lidera.

Do kraja prošle godine, identifikovali smo grupu naloga povezanih u neautentičnoj koordinisanoj aktivnosti koja je dovela do uklanjanja 8.558 naloga koji su radili na promovisanju srpske vladajuće stranke i njenog lidera“, navode iz ove kompanije sa zvaničnog naloga Twitter Safety.

Među onima čiji je tviter nalog obrisan je i najpoznatiji mitrovački prizetko Tomislav Janković, koji je tokom prethodnog mandata obavljao funkciju predsednika lokalne gradske skupštine.

Tomislav Janković će, izvesno, u narednom mandatu biti poslanik u republičkoj Skupštini. To je, svakako, “zaslužio” aktivnim stranačkim botovanjem na društvenim mrežama.

No, ovaj diplomac privatnog fakulteta iz Zaječara očigledno nije shvatio (zajedno sa još 8,5 hiljada svojih stranačkih kolega) da posao “botovanja” treba da radi neko ko ima bar minimum znanja iz oblasti social media marketing-a, što je stručnost koja se ne stiče na brzopoteznim vikend fakultetima, već podrazumeva višegodišnje školovanje koje očigledno Jankoviću i njegovim partijskim saradnicima nedostaje.  

Strašno je i pomisliti kako bi se mitrovački zet Toma osećao ako bi ga “provalio” i Facebook. Možda bi pre pristao da dobije korona virus?

(M. Milivojević / foto: Twiter/Facebook)

3 COMMENTS

  1. Svaka ćast za tekst. Tipičan SNS „intelektualac“ Ali, znate šta, pametni i pošteni ljudi ovog grada, ove države, krivi su što su ovakvi na vlasti. Kada bi se oni politički angažovali, oduvali bi ove u zaborav.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here