6. gastro-vinska manifestacija „Vinski park“

0
689

Danas, od 17 časova do ponoći, u mitrovačkom gradskom parku održava se šesta po redu gastro-vinska manifestacija „Vinski park“. Posetioce očekuje 106+ vinarija, 700+ vinskih etiketa, 20+ delikatesa u fud korneru, zabava, prijatna muzika i druženje, a ove godine će zemlja gost biti Slovenija.

Svečano otvaranje će se održati u 20 časova, a domaćin ovogodišnjeg Vinskog parka je dramski umetnik Boris Pingović, član Narodnog pozorišta u Beogradu, rođen i odrastao u Sremskoj Mitrovici. Na otvaranju će se obratiti diplomatski predstavnik Ambasade Republike Slovenije u Republici Srbiji.

U okviru Vinskog parka biće organizovana i „Škola vina“ na terasi Turističkog info centra, od 15 do 17 časova, koju će voditi naša renomirana somelijerka Marija Bojović.

Podsećanja radi, Vinski park je 2022. godine ušao u najuži krug za nagradu „Turistički cvet“ koju Turistička organizacija Srbije tradicionalno dodeljuje za značajna ostvarenja u podizanju kvaliteta turističkih usluga, kao i za doprinos razvoju, unapređenju i promociji turizma, u kategoriji „Turističkih manifestacija“. Pokrovitelji Vinskog parka su Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu i Grad Sremska Mitrovica.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here