Nakon isključenja iz SPS pristupio Narodnoj stranci

0
2049

Ono što se do skoro činilo nezamislivo u domaćoj politici, dogodilo se u Inđiji gde je jedan odbornik iz partije vladajuće koalicije, otišao u poziciju! Naime, Nekadašnji član Socijalističke partije Srbije (SPS) Milorad Savić, koji je isključen iz te stranke jer je učestvovao na protestima protiv vlasti, potpisao je pristupnicu za Narodnu stranku Vuka Jeremića.

Savić je za lokalni sajt „IN Medija“ rekao da je od početka mandata u lokalnom parlamentu bio samostalni odbornik, ali da će do kraja ovog saziva zastupati interese Narodne stranke. Posle izbora će već videti kako i skim dalje.

Savić je mandat odbornika osvojio na izborima 21. juna 2020. godine, kada je SPS u Inđiji dobila tri mandata, među kojima je i Savićev, koji je bio drugi na izbornoj listi.

Nisam želeo da vratim mandat Socijalističkoj partiji Srbiji jer sam kao odbornik vlasnik svog mandata. Kao što sam rekao, nastupao sam samostalno„, rekao je Savić.

Ovakav potez nekadašnjeg odbornika SPS-a naišao je na podeljeno mišljenje njegovih sugrađana.

„Velika greska, opozicija bi morala da zabrani pristup preletačima, jer ce je isti razbucati iznutra kad-tad! Neko ko je mogao da bude deo družine na vlasti, ne moze odjednom postati opozicija! Ja ga ne bih primila nikako!“– napisala je u komentarima na društvenoj mreži Fejsbuk jedna od korisnica.

„Baš si se usrećio.“– komentar je drugog korisnika Fejsbuka, koji očigledno ne opravdava ovakav postupak inđijskog odbornika.

Podsetimo, o Miloradu Saviću i prelasku u Narodnu stranku su mediji pisali u julu 2020. godine međutim, lider te stranke Vuk Jeremić je neposredno nakon objave vesti na svom tviter nalogu napisao da je reč o lažnoj vesti.

– Žao mi je što moram da razočaram hejtere, ali mi nismo, niti ćemo biti kao drugi. Mi držimo reč. – istakao je tada Jeremić.

Kako se saznaje, rukovodstvo Narodne stranke upoznato je sa potpisanom pristupnicom Milorada Savića i lokalni odbor je dobio “zeleno svetlo” da ovaj samostalni odbornik od sada interese stranke zastupa u lokalnom parlamentu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(IN medija)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here