Nova kompanija „Tara Filters” u mitrovačkoj radnoj zoni Jezero

0
2492

U mitrovačkoj industrijskoj zoni  “Jezero”, Kompanije za proizvodnju vodenih filtera „Tara Filters” održala ke prezentaciju i predstavlajnje svoje investicije.

Kako je rečeno, ova kompanije se bavi proizvodnjom bazenske opreme i tehnike, odnosno filtera za prečišćavanje voda u bazenskim sistemima. To je još jedna fabrika Kompanije „Alex inženjering i građevinarstvo” u holdingu sa stranim investitorima, švajcarskom firmom, koja će ovim putem proširiti plasman proizvoda na viši, evropski i svetski nivo.

Prezentaciji ove investicije prisustvovao je i zamenik gradonačelnice Petar Samardžić, koji je tom prilikom izjavio:

Nova fabrika nikla je zahvaljujući dobrom geostrateškom položaju i preduzimljivosti naše lokalne samouprave. U poslednjih desetak godina realizovano je preko 15 što stranih, što domaćih investicija. Kada počne sa proizvodnjom, Tara Filters će obezbediti do 50 radnih mesta.”

Firma „Alex inženjering i građevinarstvo” se, pored izgradnje akva parkova, bazena i spa-centara, bavi i filtracijom vode, odnosno velikim sistemima za bazensku i vodovodnu proizvodnju tj. pročišćavanje vode. U mitrovačkoj fabrici, praviće se filteri za pročišćavanje vode, a većina proizvoda se radi za izvoz.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here