Aleksandra Ovšek preuzela dužnost ‘Male gradonačelnice Sremske Mitrovice’

0
482

Aleksandra Ovšek, učenica II-1 razreda Osnovne škole „Triva Vitasović Lebarnik” iz Laćarka, preuzela je funkciju Malog gradonačelnika Sremske Mitrovice od svog prethodnika Andreja Božića. Tim povodom ‘velika’ gradonačelnica Svetlana Milovanović organizovala je u svom kabinetu svečanu primopredaju dužnosti malih gradonačelnika. Mandat je simbolično započet baš na Svetski dan deteta.

Tradicionalno, Svetski dan deteta u našoj lokalnoj sredini obeležava se proglašavanjem nosioca titule mali gradonačelnik i po pravilu, to je pobednik na kreativnom konkursu kratkih video zapisa koji raspisuje lokalna samouprava.

Kada je učiteljica objavila ovaj konkurs, jako sam želela da postanem mala gradonačelnica. Svi smo napisali kratak tekst u kojem predstavljamo sebe i svoj grad i poručujemo šta bismo uradili novo u Sremskoj Mitrovici, svi su se složili da je moj najbolji i po tome smo snimili video. Stavila bih više kontejnera, volela bih da ljudi više recikliraju, napravila bih više mesta za dečje parkove i sada bih najviše volela da se moja škola popravi,” rekla je nova mala gradonačelnica Aleksandra.

Tokom svečanog prijema u gradonačelnicinom kabinetu razgovarali su o tome šta sve treba da urade do kraja ove godine. Kako je najavila gradonačelnica Milovanović, već do Nove godine biće sigurno održano nekoliko akcija u kojima će učestvovati i novoizabrana mala gradonačelnica.

Posebno bih se zahvalila prethodnom malom gradonačelniku Andreju Božiću, na svemu što je učinio za nas i za naš grad, bilo nam je jako lepo družiti se s njim, čuti njegove ideje i savete. Aleksandri želim puno sreće, mi smo tu uvek da joj pomognemo, ali ćemo se potruditi da njoj prepustimo mnoge inicijative i odluke. Najviše nas je oduševilo to što već ima svoj tim, a to je njeno odeljenje i njeni brat i sestra.”- objasnila je gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Nakon prijema „mala” gradonačelnica, Aleksandra Ovšek provela je dan sa „velikom” gradonačelnicom, Svetlanom Milovanović i potom po svojoj želji obišla Grad. Ona će poput svojih  prethodnika biti prisutna tokom čitave kalendarske godine i učestvovati u manifestacijama koje organizuje Grad.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here