ANKETA: Ko je mitrovački Draško Stanivuković?

4
11090

Ko bi mogao biti mitrovački Draško Stanivuković?” – pitanje je koje se postavlja u Sremskoj Mitrovici još od onog dana kada je ova mlada politička nada pobedila u trci za gradonačelnika Banjaluke.

Da li su Mitrovčani u stanju da iznedre novog političkog lidera po uzoru na mlađanog Draška i ko bi to mogao biti?

Novinari iz medija koji prate lokalnu mitrovačku političku scenu (M. Milivojević Sremskomitrovački portal, Kiki Ilić SremOnline/SM info i S. Đorđić  SMART radio) izdvojili su 10 imena koji bi mogli poneti ovu laskavu titulu.

Među njima, samo na prvi pogled – iznenađujuće, nema lidera GG “Grad za sve nas” Vladimira Petkovića jer njegovom bi kandidaturom bio prekršen uslov da kandidat nikad nije bio na nekoj političkoj funkciji. On je, ruku na srce, svojevremeno imao priliku da na mestu gradonačelnika Sremske Mitrovice  počne menjati sistem, ali je tu priliku propustio ne izdvojivši se ni za dlaku od svoje osrednje okoline.

Zato su odabrani najaktivniji lideri opozicionih stranaka, pa i oni koji su iz svojih partija isključeni, ali su prepoznatljivi među sugrađanima.

Partijski aktivnim pojedincima, pridodate su i neke vanstranačke ličnosti koje su svojim čestim komentarima i primedbama angažovani na društvenim mrežama. (Pri tome smo, logično, njihovo palamuđenje na Fejsbuku tretirali kao društveno koristan rad.)

Svoje mesto na listi našao je i Toma Bot, narodni poslanik iz Velike Ivanče, sa mestom boravka u Mačvanskoj Mitrovici, mahom zbog glasina da, sa svojim istomišljenicima, namerava preuzeti mitrovački odbor Naprednjaka u svoje ruke. Smatrali smo da mu treba dati šansu jer, ko zna, možda nije reč samo o pukom karijerizmu, već o njegovoj želji da pozitivno menja način upravljanja gradom.

Ko je mitrovački Draško Stanivuković?

 • Igor Skuratović (40%, 442 glasača)
 • Nikola Ćorić (39%, 432 glasača)
 • Aleksandra Popović (6%, 71 glasača)
 • Tomislav Janković (3%, 37 glasača)
 • Miloš Milenović (3%, 28 glasača)
 • Uroš Vozarević (2%, 25 glasača)
 • Predrag Peca Pandurević (1%, 16 glasača)
 • Petar Oroščanin (1%, 15 glasača)
 • Ljubiša Kolarov (1%, 15 glasača)
 • Branko Ivić (1%, 14 glasača)

Ukupno glasova: 1.095

Loading ... Loading ...

Sremska Mitrovica je zrela za promene, oseti se to u vazduhu, što bi naš narod rekao. Mnogi su spremni da povedu naše meštane, a ko bi zaista mogao biti sremskomitrovački Draško Stanivuković, na vama je da odlučite!“ – poručio je svojim komšijama Darko Kiki Ilić povodom ankete.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

4 COMMENTS

 1. Никола је можда млађи попут Станивуковића али Скуратовић је ипак озбиљнији попут Кривокапића!

 2. Glupe li ankete a pogotovo ovih imena koje ste naveli.. mohla bi to biti i sadašnja gradonačelnica al šta kad ona predstavlja fikus tako da u dogledno vreme nema nikog mladjeg…
  Mogao bi da se pojavi jedan profesor fizičkog is SM da malo uvede red u Sremsku Mitrovicu koji ima dobar autoritet i dosta mitrovčana ga poštuje i uvažava al ubrzo bi mu napakovali razne afere tako da bolje i on nek ćuti i krcka svoju platu a nama sloboda nije ni potrebna

 3. Većinu ne poznajem, ali Skuratovića i Kolarova veoma dobro. Praviti bilo kakvu paralelu ovih likova i s Draškom, više je nego neozbiljno. Kolarov dok je bio na vlasti, nije mogo da pokosi travu oko obdaništa, a Skuratović večiti folirant, koji ništa u životu uradio nije.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here