Bahati predsednik mitrovačkog SPS-a prisvojio deo ulice

3
7665

I pored kritika koje trpi unutar svoje partije i dela javnosti, o kojima smo u par navrata već pisali, v.d. predsednik mitrovačkog Gradskog odbora SPS-a dr Danijel Babić, i dalje nastavlja da se ponaša bahato.

Iako, naizgled, pokazuje da ne haje zbog kritike dela članstva socijalista u vezi sa gomilanjem funkcija na kojima se nalazi, Babić počinje da pokazuje i ostalim građanima da za njega ne važe pravila i uredbe koje donosi lokalna samouprava.

Ovog puta reč je o javnom prostoru, odnosu delu ulice ispred njegove kuće na kojem se nalazi parking prostor.

O čemu se radi?

Svojevremeno je gradska skupština donela odluku da se parking prostor u blizini Opšte Bolnice počne naplaćivati, što je izazvalo nezadovoljstvo građana. Iako se obrazloženje nadležnih čini donekle logičnim – da je to u javnom interesu kako ne bi zaposleni u Opštoj bolnici već u jutarnjim časovima zauzeli sva parking mesta i držali ih do kraja smene koja obično traje ceo ceo dan, opozicija po pravilu ovu temu redovno eksploatiše u svoje političke svrhe.

No, čini se kao da, i pored ovih stranačkih prepucavanja, pravilo plaćanja ne važi za sve. Predsednik SPS-a u Sremskoj Mitrovici Danijel Babić stavio je na jedno parking mesto, ispred svoje kuće, dve žardinjere, kako bi onemogućio parkiranje na njemu i to je stanje koje traje već mesecima. I dok ostali stanovnici Jupiterove ulice i Šećer sokaka imaju ispred svojih kuća parking mesta koja plaćaju poput ostalih građana,  prvi čovek mitrovačkih socijalista je javni prostor zagradio žardinjerama.

Razumljivo je da Babić hoće svoju privatnost, ali postavlja se pitanje zašto se isto pravo ne daje i ostalim građanima u pomenutim ulicama.

Nažalost, Babić nije dostupan javnosti, pa nismo uspeli da saznamo da li je eventualno zakupio ovo parking mesto na duži period i koliko je to platio, ali je svakako reč o demonstriranju funkcionerske bahatosti, s obzirom da je Babić, pored drugih funkcija, i  zamenik predsednika gradske skupštine.

Nejasno je i zašto komunalna milicija ne reaguje na ovo uzurpiranje javne površi, istovremeno dok obične građane primorava da u roku od 24 časa sklone drva ili ugalj sa ulice.

Nadamo se da će, ipak, u najskorije vreme, nadležne službe povući odgovarajuće poteze, u skladu sa zakonom.

(M. Milivojević)

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

3 COMMENTS

  1. Još bahatije je to što niču zgrade u ulicama s privatnim kućama, nema parkinga, pa parkiraju ljudima po travnjacima. O bahatosti prodavaca polovnih automobila koji mesecima stoje na parkinugu na ulazu u naselje Matioje Huđi koji se ne plaća, ne treba ni govoriti. Plicija okrene glavu. Bahatost je danas stil života mnogih ljudi, a nema ko da ih sankcioniše.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here