Bajer Leverkuzen uključen u pomoć mitrovačkom zatvoru

0
652

Kazneno–popravni zavod u Sremskoj Mitrovici je od marta 2023. godine zvanični partner u projektu „Football Works“ koji se sprovodi pod pokroviteljstvom Erasmus+ programa Evropske unije.

Svrha Erasmus+ programa jeste finansiranje projekta za saradnju u oblasti opšteg, stručnog, visokog i obrazovanja odraslih, mladih i sporta. Cilj projekta „Football Works“ je da okupi profesionalne klubove i zatvore širom Evrope kako bi se podstakla rehabilitacija osuđenih lica kroz sport. Ideja projekta jeste da se sportske, specifično fudbalske aktivnosti koriste kao svojevrsni katalizator promene kod osuđenih u cilju redukcije stope povrata.

Osim sporta, projektom je predviđeno sprovođenje radionica u cilju pripreme osuđenih za postpenalni prihvat kao i podrška u traženju posla po otpustu.

Vodeći partneri, koji upravljaju projektom i kordinišu rad ostalih partnera su holandska Uprava za izvršenje krivičnih sankcija u okviru holandskog Ministarstva pravde kao i The European Football for Development Network EFDN – holandska organizacija koja okuplja veliki broj profesionalnih klubova širom Evrope, a čiji je cilj promocija fudbala kao sredstva kojim se unapređuje razvoj društvene zajednice i mobilišu različite, najčešće marginalizovane grupe.

Osim pomenutih holandskih partnera i Srbije koju predstvaljaju KPZ Sremska Mitrovica uz podršku FK „Radnički“, učesnici su i FC Emmen, FC Utrecht, Valerenga Football, Bohemian FC, Saints Foundation, Bayern Leverkusen.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here