Besplatni udžbenici za mitrovačke đake?!

0
1099

Početkom ove godine, lokalni pokret „Mlada Mitrovica“, na čelu sa svojim agilnim liderom Žarkom Babićem, krenulo je u akciju podele besplatnih udžbenika za svoje sugrađane. Za sada, inicijativu je pozdravila i lokalna samouprava.

Po Babićevim rečima, početak ove akcije predstavljao je njegov dopis gradonačelnici Svetlani Milovanović u ime pokreta „Mlada Mitrovica“ u kojem joj se predlaže sastanak sa predstavnicima fondacije Aleks Kavčić, koji bi doneli na uvid štampana izdanja udžbenika i objasnili detalje u vezi realizacije njihove besplatne podele učenicima.

Vreme je da izguramo ovu priču do kraja.“- kaže Žarko Babić tvrdeći da su, u ovom slučaju, roditelji potpuno ujedinjeni i da je sada na potezu gradonačelnica Svetlana Milovanović.

Veruje se da će, na ovaj način, kada opozicioni aktivisti imaju zrele, dobre i konkretne ideje koje se tiču šire društvene zajednice, a ne prazne priče pune demagogije koje se vrte po društvenim mrežama i lokalnoj mitrovačkog skupštini – biti sluha i na strani vlasti.

Podsećamo, Fondacija Aleksa Kavčić osnovana je 2020. godine u Srbiji. Osnovni cilj je promocija obrazovanja i nauke. Dosadašnji rad obeležio je niz akcija, od kojih se posebno izdvoja projekat Besplatna biblioteka, koji predstavlja bazu udžbenika za osnovnu školu, koji su besplatno dostupni svima koji žele da ih preuzmu i koriste.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

A na ovom snimku može se više saznati o pokretu „Mlada Mitrovica“ iz intervjua koji je dao njegov lider Žarko Babić.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here