Bespovratna novčana sredstva dobilo 8 mladih poljoprivrednih proizvođača

0
1051

Po završetku Konkursa za mlade poljoprivrednike, koji je realizovan uz pomoć mitrovačke Agencije za ruralni razvoj, novčana sredstva za unapređenje poslovanja dobilo je osam poljoprivrednih proizvođača.

Podsetimo, konkurs je raspisan u maju i bio je namenjen mladim poljoprivrednicima, od 18 do 40 godina starosti, za investicije u fizičku imovinu ali i za sektor prerade mesa i mleka.

Jedan od mladih poljoprivrednika koji je dobio sredstva je i Mirko Ilić, vlasnik Poljoprivrednog gazdinstva „Bešenovac”, koji se bavi preradom mesa:

Jako je bitna pomoć za nabavku naših osnovnih sredstava za rad, kao što smo mi dobili ove godine po konkursu i podigli naš posao na viši stepen. Nabavili smo kobasičarske i panglerajske stolove, kolica za transport suvog mesa i lodli u mesarskoj proizvodnji. Cela ta priča sa našom Agencijom, konkursom i isplatom novčanih sredstava završena je na jedan najbolji način, i pratićemo i naredne konkurse u skladu sa našim mogućnostima i potrebama razvijanja naše firme. Najviše naših proizvoda uglavnom završava na tržištu u Novom Sadu i Beogradu.”

Direktorka Agencije za ruralni razvoj, Dušica Pavlović, ističe da je upravo i silj konkursa bio da se pomogne mladim poljoprivrednicima:

Želimo da unapredimo njihovu proizvodnju i isto tako da omogućimo njihov ostanak na selu.. Smatram da je jako bitno da se razvijamo u ovom sektoru, da prelazimo na sekundarnu poljoprivrednu proizvodnju iz primarne, zato što postoji jako velika potražnja za prerađevinama.”

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here