Brnabić: „Imamo najjeftiniju struju u Evropi!

1
1432
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Govoreći o nedavnom poskupljenju električne energije, premijerka Ana Brnabić je na Prvoj TV istakla da imamo najjeftiniju struju u celoj Evropi.

„Cena struje u Srbiji je najniža u Evropi i regionu a naše plate nisu najniže“, podvukla je Brnabićeva.

Kako kaže, u Albaniji su plate 44 odsto niže, a struja je 33 odsto skuplja, u Severnoj Makedoniji struja je skuplja 13, a u BiH 23 odsto nego kod nas, dok je u Crnoj Gori cena električne energije 43 procenta viša nego u Srbiji.

„Da ne povećavamo cenu, kritikovali bi nas za uništavanje EPS-a. Mi i dalje držimo cenu električne energije u Srbiji kao socijalnu kategoriju“, navela je premijerka Srbije.

Prema njenim rečima, postoji namera da cena struje raste kako raste i naš standard tako da ga nikada ne ugrožava.

1 COMMENT

  1. Ono kada neko lupi, pa ostane živ. Ovi procenti ne znače ništa. Što ne uporedi učešće komunalija u primanjima građana s evropskim zemljama. Evo ovako. Moja komšinica dobije penziju 25 hiljada i kada plati komunalije, poreze, lekove i sl ostane joj 3 hiljade da se prehrani. Lopovi. Narod se raduje što će sada dobiti 30+30 evra naših para ili para iz kredita, koje će vraćati čukun unuci. Narode, daće Vam 60, a oteti preko poskupljenja i vazduha koji dišemo 160 evra. Sve je poskupelo, hrana, gorivo, komunalije, porezi (i na WC poljski) ……

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here