JUNAK S KOŠARA: Zoran Veselić 22 godine posle smrti biće sahranjen u rodnom Laćarku

1
25613

POSMRTNI ostaci Zorana Veselića (1972-1999.), vojnika poginulog na Košarama 1999. biće, posle skoro 22 godine, sutra preuzeti u Prištini i u petak sahranjeni u rodnom Laćarku kod Sremske Mitrovice.

Veljko Odalović, predsednik Komisije za nestala lica Vlade Srbije preuzeće sutra u 10 sati na Institutu za sudsku medicinu u Prištini telo Veselića, koji je bio dobrovoljac u regulanim jedinicama VJ.

  • Veselić je poginuo 19. aprila sa dva saborca u mestu Maja glava na Košarama. Posmrtni ostaci, koji su pronađeni prošle godine, u novembru 2020. su identifikovani i ovo je prva primopredaja tela u Prištini od septembra 2019, kada smo preuzeli posmrtne ostatke sedam osoba mučki ubijenih u bunkeru u Đakovici.

Tada smo našli posmrtne ostatke porodice Šutaković – roditelja i tri maloletna muška deteta, kao i bračnog para Petrović. Tražimo još šest tela vojnika s Košara imako neke informacije o mogućim mestimagde počivaju, predali smo ih u Prištini – kaže za Kurir Odalović.

Junaci sa Karaule Gorožup ,vojnici i starešine sa starim vodonikom Žarkom Petrovićem na vrhu Paštrika

Posmrtne ostatke Zorana, koji je rođen 12. februara 1972. u Sremskoj Mitrovici i sa 27 poginuo na Košarama, sutra će u Laćarku dočekati i potom sahraniti ujak jer je ova porodica imala strašnu sudbinu. Godinu dana posle Zoranove smrti preminuo je njegov otac, a pre de godine i majka, pa nisu dočekali bar sinu na grob da odu. Brat je trenutno na izdržavanju zatvorske kazne.

  • Zoran će biti sahranjen uz vojne počasti u Laćarku – navodi Odalović.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here