„ČEPOM DO OSMEHA“: Ekološko edukativne radionice

0
421

Udruženje „Čepom do osmeha“ održaće u utorak, 18. aprila, ekološko edukativne radionice u nekoliko obrazovnih ustanova u Sremskoj Mitrovici. Radionice su podržane od strane lokalne samouprave i predstavljaju obrazovne aktivnosti za najmlađe sugrađane o važnim pitanjima zaštite životne sredine i humanosti.

Edukativna radionica koja će se održati na terasi Turističke organizacije Sremska Mitrovica, Masarikova 2a, počinje u 12.30 časova i predstavlja kreativnu muzičku radionicu gde će deca iz škole ŠOSO ”Radivoj Popović” na kreativan način učiti o muzičkim instrumentima u prošlosti, kao i o tome kako od recikliranog materijala napraviti muzičke instrumente. Pored ove, održaće se još tri radionice, u vrtiću „Bubamara“ od 9 do 10 časova, u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ sa početkom 14.55 do 16.25 časova, kao i u OŠ „Boško Palkovljević Pinki“, gde radionica počinje u 10.30 i traje do 12 časova i uključuje rad sa decom iz redovne populacije.

Udruženje „Čepom do osmeha-Sremska Mitrovica“ bavi se sakupljanjem plastičnih čepova i od obezbeđenih sredstava kupuje pomagala za decu sa smetnjama u razvoju na nivou cele Srbije.

U sklopu aktivnosti udruženja je i održavanje radionica za najmlađe sugrađane o pitanjima zaštite životne sredine, inkluziji, humanosti i toleranciji prema osobama sa invaliditetom. Kroz radionice mališani upoznaju i drugare kojima, zajedničkim snagama, prikupljanjem plastičnih čepova, pomažu i upoznaju sa osnovnim ekološkim pojmovima, principima zelene kupovine i kako pojedinac svojim svakodnevnim ponašanjem direktno utiče na ekosistem i ima mogućnost da ga unapredi.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

    

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here