CRNI LABUD na mitrovačkom keju! POMOZIMO MU DA NE UGINE!

2
3264

Kako nas je obavestila naša čitateljka Endi Ivanković, na mitrovačkom keju viđena je veoma retka ptica – Crni labud!

Ova ptica je izuzetna retkost u Srbiji, pa i širom Evrope, jer je njeno prirodno stanište u Australiji. Pretpostavlja se da je ovaj crni labud pobegao iz nečije privatne odgajivačnice.

Za sada je on sam na keju, društvo mu prave patke i pecaroši kojima čak jede i iz ruke. Po njihovim rečima ribu odbija, tako da ga hrane hlebom.“- piše Endi na svom FB profilu, dodajući da već nekoliko dana pokušava da dođe do nekoga ko bi mogao da mu pomogne, no na žalost – za sada je sve prošlo bezuspešno.

Ona se obratila raznim Društvima za zaštitu životinja, no ona su odbila da pomognu.

Izgleda da samo vole da se slikaju i uzimaju novac iz budžeta. A kad se pojavi razlog da opravdaju svoje postojanje, onda ništa.“ – kazuje naša čitateljka rezignirano!

Podsećanja radi, prošle godine na zemunskom keju par crnih labudova je bila prava senzacija, no izgleda da za ovog mitrovackog nikoga nije briga. S obzirom da izgleda kao da je bolestan, možda je za njega pitanje dana pre nego što ugine ili ga napadne pas ili povredi čovek.

Nadamo se da će neko od nadležnih ovo pročitati i pomoći usamljenom mitrovačkom Crnom labudu.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

2 COMMENTS

  1. Labuda ne treba hraniti hlebom, kao ni druge ptice, već pšenicom, prekrupom ….. Takođe, labuda bi sigurno primio Miki koji ima zoo vrt Kolut kod Sombora. On je fenomenalan čovek i čitav život je posvetio životinjama i pticama.

  2. Taj labud je veoma pitom, igra se sa decom i dozvoljava im da ga zagrle. S obzirom kakvih ljudi ima – to mu baš i nije plus ako planira da opstane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here