Da li iko zna šta se UOPŠTE DOGODILO na severu Kosova?!

0
1198

Srbija ima četiri televizije sa nacionalnom frekvencijom, plus Javni servis, a o dešavanjima na Kosovu u nedelju građani Srema, pa i ostalog dela Srbije, informisali su se tek putem izjava premijera lažne države Kosova Albina Kurtija i kosovsko-metohijskih medija.

Nije bilo specijalnih emisija, Đuke, Krla, DJVa, Bokana i ostale iz prvog ešalona odbrambene bratije koja je onomad znala da povede u novi kosovski boj zbog saobraćajnih tablica. Da živimo u nekoj ozbiljnijoj zemlji ovako nešto bi moglo da se nazove skandaloznim ponašanjem medija, ali u našem slučaju se radi o teškoj sramoti.

Ružičasta fabrika je, umesto nekadašnjih specijalnih emisija, emitovala horsku vežbu u Eliti. Ta institucija laži i promocije nasilja pustila je svoju cenjenu publiku da uživa u blagodetima nedelje i nije htela da ih zamara i smara teškim temama. Doduše, imali su još jedan, dodatni razlog za takvo ponašanje jer je tog dana DJ Žex slavio 29 godina postojanja svog ružičastog carstva. Isto toliko godina zatvora bilo bi malo za svo zlo koje nam je servirano sve to vreme.

Iste večeri, u emisiji Hit Shit bilo je tragikomično gledati preozbiljnu i prezabrinutu facu naše premijerke, kod one plagijatorke, nemam pojma kako se zove, dok se u pozadini čula svirka benda iz Rovinja koji je zabavljao zvanice na Pinkovoj proslavi. Čak je i taj Hit Shit kasnio nekoliko minuta, jer je posle prekida redovnog programa zbog obraćanja narodu predsednika Srbije, usledio novi prekid programa zbog govora predsednika kompanije.

Naša premijerka kao da se sve vreme svog boravka u Hit Shitu pitala šta će u studiju, umesto da tugu leči sa bendom iz Rovinja i u Mitrovićevom naručju. Njoj je sada do Kosova koliko i lanjskog snega. Naučila onih nekoliko rečenica koje govore o tome da je Kurti za sve kriv, da je Kurti ludak i da ona ima bezgranično poverenje u predsednika Vučića.

Problem koji smo imali u nedelju sa informisanjem građana Srbije je, na žalost, sistemski. Kako se ponašao Pink, tako su se ponašali svi. Nisu, uostalom, oni krivi što je Pink postao merilo svega. Ili su poslušali nečije naređenje da ćute, ili su toliko postali uigrani da ako nema naređenja onda nema ni informisanja građana.

To nam opet govori ili da se i u svoj toj frci i gužvi neko bavio medijima umesto sa krizom, ili da su svi bili toliko iznenađeni i da nisu znali šta ih je snašlo, odnosno nisu znali šta da rade.

Jadna je zemlja koja zavisi od jednog čoveka. Ni manje zemlje ni više državnih funkcionera, a čeka se samo ON.

Istine radi treba reći da je ON svakako neko ko je morao da se pojavi pred kamerama i saopšti narodu neke određene informacije. Premijerka koja misli da je muško – to nije!

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here