Demokratska stranka brani migrante od građana Srbije

0
2279

Predsednik Pokrajinskog odbora Demokratske stranke (DS) Nebojša Novaković optužio je vlast u Srbiji da štiti one koji pozivaju na progon migranata, a povodom skupova koji su najavljeni pod geslom „Stop nasilju migranata“.

Kako navodi u svom saopštenju agenciji Beta, „To je neprihvatljiva manifestacija mržnje i otvorenog pozivanja na nasilje kome se mora stati na put pre nego što eskalira u sukobe širih razmera. Državni organi i institucije su dužne da garantuju i obezbede sigurnost svih ljudi i njihove imovine, kako građana Vojvodine tako i migranata koji trenutno borave na teritoriji pokrajine“.

On je rekao da broj migranata iz bliskoistočnih zemalja u pograničnim opštinama poput Šida, Sombora, Subotice i Kikinde „nije mali“ i dodao da neki građani u tim mestima zbog toga strahuju za svoju bezbednost.

Ekstremističke organizacije koriste povećano prisustvo stranaca i strahove lokalnog stanovništa kako bi nezadovoljstvo građana usmerili prema samim migrantima“, kazao je Novaković.

Ocenio je da „baš kao i svim drugim pitanjima“, vlast Aleksandra Vučića i u svom odnosu prema migrantima vodi „dvoličnu politiku“.

Javno im, kao, pomaže, kako bi se pred međunarodnom javnošću istakli svojom kooperativnošću, a tajno raspiruje mržnju i netrepeljivost prema njima. Da nije tako, ne bi bilo ni tobožnjih građanskih patrola koje presreću migrante po ulici, ni lavine izmišljenih vesti o ‘monstruoznim migrantima’ i njihovom pohodu na Srbiju“, ocenio je Novaković.

On je pozvao je građane da se ne odazivaju pozivima na takve skupove jer je to jedini način da njihovo eventualno nezadovoljstvo ili strah za sopstvenu bezbednost ne budu zloupotrebljeni za širenje ksenofobije, mržnje i nasilja u društvu.

(Beta)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here