DEVOJČICA (16) IZ MITROVICE PRONAŠLA NOVČANIK SA 1000 EVRA! Novac vratila vlasniku

0
4148

Milica Ćetković (16) učenica Medicinske škole u Šapcu, jutros je na parkingu u Sremskoj Mitrovici, gde živi, pronašla novčanik sa 114.500 dinara i ličnim dokumentima i bez razmišljanja ga odnela u policijsku stanicu.

Tim gestom devojčica je obradovala Nikolu Tanasića iz Uzveća kod Bogatića, kojem je novčanik tokom noći ispao iz džepa dok je parkirao automobil.

Krenula sam u pekaru sa drugaricom i uočila na parkingu između automobila novčanik koji je pomalo bio pokriven lišćem. Po dokumentima koja su bila unutra videla da pripadaju nekome iz Bogatića, a automobil pored kog je novčanik bio ima table ovog mesta – priča Milica.

Priznaje da je imala nelagodnost i malu neprijatnost jer je u novčaniku bilo dosta novca, ali se ni trena nije dvoumila, već se sa drugaricom odmah uputila u najbližu policijsku stanicu.

Policajci su prebrojali novac, a Nikolu su pronašli na osnovu dokumenata. Insistirao je u policiji da mu daju moj broj telefona, a kada smo se sreli zahvalio se, i dao kovertu sa novčanom nagradom i čokoladu – nastavlja devojčica.

Uzela je od Nikole kovertu sa pristojnom i poštenom novčanom nagradom, iako je nije očekivala, a kroz veseo osmeh otkrila da će novac potrošiti u parfimeriji – za šminku.

Miličina majka Natalija je o svemu saznala tek kada je Milica novac odnela u policijsku stanicu. Kratko je rekla da je „preponosna na svoju ćerku“, a gestom devojčice oduševljen je i Nikola Tanasić.

Prisetio se situacija kada je on nekoliko puta pronašao i vratio izgubljene mobilne telefone i tada pomišljao da će, ako se dogodi da slučajno nešto izgubi „biti baksuz pa mu to što je izgubio nikada neće biti vraćeno“.

Eto, dogodilo se, a sve se dobro završilo zahvaljujući Milici, jednoj vaspitanoj i kulturnoj devojčici, na koju njena porodica treba da bude ponosna – rekao je Nikola.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

(Telegraf.rs)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here