EKO SORA kamp „Zasavica 2023”

0
438

U utorak, 11. jula, u 11 časova, u Vizitorskom centru SRP Zasavica, u selu Zasavica II, otvara se EKO SORA KAMP „ZASAVICA 2023“.

Kamp se održava od 10 – 17. jula 2023. godine u organizaciji Vlada Republike Srbije, preko kancelarije Ministra bez portfelja zaduženog za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odosa za dijasporom, Grada Sremska Mitrovica i Pokreta gorana Sremska Mitrovica – SRP Zasavica.

Cilj ovog kampa je da se ohrabre deca i mladi Srbi u dijaspori i okruženju da otkriju šta je kulturno nasleđe njihove otadžbine kada je u pitanju volonterski rad, istraživanje zaštićenog prirodnog dobra i aktivnosti na merama sanacije ekosistema uklanjanjem alohtonih invazivnih vrsta na pašnjaku Valjevac.

Mladi (od 14-20 godina) će sedmodnevnim boravkom, osim radnih aktivnosti u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“, imati i društvene aktivnosti odnosno posete istorijskim i kulturnim objektima i institucijama u Sremskoj Mitrovici i Fruškoj gori, te radionice u kojima se uče ili obnavljaju znanja, umenja i veštine iz srpskog jezika, istorije, geografije, učenju jednog starog zanata i uspešne komunikacije i volonterskog aktivizma kao i mogućnost da pokažu svoju kreativnost, originalnost i veštine.

OVDE MOŽETE SLUŠATI SMART RADIO

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here