EKSKLUZIVNO: Izjava NEBOJŠE TOJAGIĆA o masakru u Carskoj palati !!!

0
5767

Ogromnu pažnju i zgražavanje, ne samo lokalne već i šire javnosti, proteklog vikenda je izazvala fotografija policajca unakaženog u tuči u Carskoj palati.

Kako su “Novosti” i “Sremska tv” objavili, ranjeni policajac Vladimir Nedeljković, kojeg je grupa poznatih kriminalaca iz Laćarka isekla po licu, telu i rukama, u ugostiteljskom lokalu „Palata“, oporavlja se u mitrovačkoj Opštoj bolnici.

Zatvorskom čuvaru Miroslavu Manjošu koji je te večeri bio u društvu sa Vladimirom, pored nanetih teških telesnih povreda, osakaćeno je i uvo. Ipak, kako je rečeno u bolnici, njih dvojica nisu životno ugroženi.

Kako saznajemo, za ovaj krvavi pir glavni osumnjičeni je Vlatko Tojagić iz Laćarka, koji je više puta osuđivan i poznat policiji po raznim krivičnim delima. On se trenutno, zajedno sa još petoricom osumnjičenih, nalazi u bekstvu i po nekim neslužbenim informacijama, pretpostavlja se da se krije na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Tokom vikenda, stupili smo u kontakt sa Nebojšom Tojagićem, vlasnikom kafića u kojem se dogodio incident, koji je ujedno i brat glavnog osumnjičenog, pa je on u pisanoj izjavi, koju prenosimo u integralnoj verziji, naveo:

S obzirom da sam boravio u inostranstvu, u Srbiju sam se vratio u ponedeljak, 11. decembra, negde u popodnevnim časovima. Situacija koju sam zatekao u svom lokalu me je šokirala.

Naime, u istom se kritične noći 10/11 decembra desio ne jedan, već čitav niz nemilih događaja, koje su zabeležile sigurnosne kamere.

Video snimci sigurnosnih kamera su, u Beogradu u četvrtak 14. decembra, obrađeni od strane Službe za specijalne istražne metode i isti će se, nadam se što pre, naći pred Tužilaštvom. Mislim da se u pojedinim medijima u senzacionalističkom maniru prerano i, nažalost, pogrešno špekulisalo o stvarima koje su, danima unazad, zvanično predmet postupka pred Tužilaštvom.

Smatram da će upravo video snimci sigurnosnih kamera, ukazati na čitav niz nemilih događaja relevantnih za rasvetljavanje istine, a koji su se nažalost desili kritične noći.“

Iako Nebojša Tojagić nije imao racionalno objašnjenje za način (a naročito za stepen povreda) na koji se grupa iz Laćarka obračunala sa policajcem i čuvarom KPZ, ipak je, tokom razgovora, insistirao na tvrdnji da je celokupan incident te večeri uzrokovalo bahato ponašanje povređenog policajca. Najzad, kako je naveo, konačnu reč daće nadležni organi nakon sprovedene istrage i analize snimaka sa sigurnosnih kamera.

Za to vreme, policajac V. N. iz bolnice gde se oporavlja i neko iz grupe “žestokih momaka” iz Laćarka koji je u bekstvu, sa svojih lažnih Fejsbuk profila upućuju pretnje jedan drugome na opšte zadovoljstvo besposlene publike.

 

(M. Milivojević)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here